Formula Ford

Formule Ford: Michel Florie glibbert naar de Nederlandse Formule Ford titel (lang)

 

Slechts vijf punten had Michel Florie nodig om de Nederlandse titel in de Van Uitert Formule Ford veilig te stellen. Vertrokken vanaf pole position leek er dan ook geen vuiltje aan de lucht. De moeilijke omstandigheden gooiden echter bijna roet in het eten. Na een aanvaring met de bandenstapels herstelde Florie zich echter sterk en pakte met een vierde plaats toch de Nederlandse titel. 
 

Tekst: Remco Scheelings, fotografie: Boudewijn Pieters en Tim Böhme

 

Een uniek podium in de geschiedenis van de Formule Ford. De gladde baan en de misstap van Florie zorgden voor een uniek podium. Niet eerder vormden de nummers één, twee en drie van de klasse First Division tevens de top drie in het overall-klassement. De overwinning ging hierbij naar Nelson van der Pol terwijl Marijn van Kalmthout zijn tienjarige Formule Ford-carriere in stijl afsloot met een prachtige tweede plaats in de wedstrijd en de runner up positie in het Benelux- en het Nederlands kampioenschap van de klasse First Division.

 

Michel Florie deed wat hem te doen stond, maar vraag niet hoe ... In drie van de vier Van Uitert Formule Ford-kampioenschappen was de strijd al beslist tijdens de Trophy of the Dunes. Helmert Jan van der Slik stelde toen met een overwinning de Benelux-titel in het overall klassement voortijdig veilig. Dennis Retera pakte met zijn dubbele winst zowel het Nederlands- als het Beneluxkampioenschap in de klasse First Division. In deze klasse was ook de tweede plaats in de Benelux-titelstrijd van Marijn van Kamthout al zeker. De wedstrijd tijdens de @Home Finaleraces stond dan ook vooral in het teken van de strijd om de Nederlandse titel in het overall klassement. De achterstand van Michel Florie op Van der Slik bedroeg daarin slechts vijf punten.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet