Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Formula Ford

Formule Ford: Michel Florie glibbert naar de Nederlandse Formule Ford titel (lang)


Ontbreken
Met de titels al op zak verkoos Retera deelname aan het Formule Ford Festival op Brands Hatch. Datzelfde deed Van der Slik. Daarmee leek de opgave van Florie om de Nederlandse titel te veroveren simpel; finishen en zes punten pakken. Gezien de staat van dienst van de Amsterdammer een op papier simpele opgave. Maar het is al vaker gezegd, een ongeluk zit in een klein hoekje en een fout is zo gemaakt. Met de klap van Zolder nog in het geheugen, waarbij Florie door een gebroken onderdeel hard in de muur belandde, realiseerde Florie zich dat als geen ander. Verder stond de laatste race van het seizoen natuurlijk in het teken van het afscheid van Marijn van Kalmthout. Na tien jaar zette de Ford-dealer tijdens de Finaleraces een punt achter zijn Formule Ford-carriere.
 
 
Marijn van Kalmthout beeindigde bij de Finaleraces een tijdperk .... Afscheid van de Formule Ford, maar waarschijnlijk niet van zijn tweede plaatsen. Wordt vervolgd ... 

Hernieuwde kennismaking

De Finaleraces betekende voor een tweetal rijders een hernieuwde kennismaking met de klasse. Nelson van der Pol, vorig jaar Nederlands kampioen in de A-klasse bemande de bolide van Dennis Retera.



De wagen met startnummer 51 kennen we al, maar niet met Nelson van der Pol achter het stuur. Daarin rijdt normaal Dennis Retera, maar die reed echter op Brands Hatch in de Mygale 2004 van Geva Racing. Wat langer geleden was het laatste formulewagen-optreden van de technische man achter Van Kalmthout, Hans Kitsz. "Dat is in 1984 geweest, twintig jaar geleden. Ik reed toen mijn Delta Formule Ford 2000 plat in de Gerlachbocht. Vorig jaar heb ik met een Marcos nog een lange afstandsrace gereden maar dit is toch wel wat anders. Als je met zo'n Marcos wat begint te glijden, heb je tijd om te corrigeren, in een Formule Ford luistert dat veel nauwer. Voor je het weet sta je achterstevoren. Het idee om weer eens achter het stuur te kruipen leefde al langer, maar nu hebben de jongens me er dan toch ingeluisd. Het afscheid van Marijn en mijn vertrek naar Spanje vormden een mooie aanleiding."


Marijn van Kalmthout (links) reed samen met Hans Kitsz zijn laatste Formule Ford race.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet