SEAT Cupra Cup

SEAT Cupra Cup: Emoties lopen hoog op tijdens finale SEAT Cupra Cup (lang)Het had zo mooi kunnen zijn. Voorafgaande aan de @Home Finaleraces waren er nog drie equipes kanshebber op de titel in de allereerste SEAT Cupra Cup: Sheila Verschuur/Michel Schaap, Marcel Duits/Christiaan Frankenhout en Marc Koster/Ivo Berger. Iedereen in en rond de nieuwe merkencup hoopte op een mooie en spannende afsluiting, waarbij de drie equipes op de baan de titel zouden verdelen. Het mocht niet zo zijn. Orbit Autosport, het team waarvoor Verschuur en Schaap uitkomen, protesteerde tegen de auto's van Team Haagsche Olifant van Duits-Frankenhout en Koster-Berger. Het resultaat is dat het kampioenschap tijdens een zitting van het College voor Autosport Rechtspraak wordt beslist. De partij waardoor het protest is ingediend en het moment waarop dat gebeurde zette het nodige kwade bloed. Deze hele kwestie leidt er waarschijnlijk toe dat de organisatiestructuur van de SEAT Cupra Cup er volgend jaar anders uit zal zien.
 
Tekst: Roy van der Laan - Foto's: Boudewijn Pieters en Tim BohmeMarcel Duits en Christiaan Frankenhout deden in de tijdtraining de beste zaken, zij stelden de pole position veilig voor de eerste, twee uur lange race. Pim Hoekzema en René Oudshoorn kwalificeerden zich als tweede. "We hebben vorige week een dag intensief getest. Dat heeft zich uitbetaald", stelde Hoekzema tevreden vast. Hij is ook volgend seizoen weer van de partij. "Het budget is bijna rond."Menno Kuus en gelegenheidsteamgenoot Tom Meylink reden de derde trainingstijd. "Wij hebben twee testdagen achter de rug", aldus Kuus. "We hebben onze auto toen verbeterd, we hebben onder meer het camber optimaal afgesteld." Volgend jaar is ook Menno weer paraat in de SEAT Cupra Cup. "Ik rijd dan met mijn nieuwe teamgenoot Nicky Catsburg, een erg snelle rijder. We gaan samen ook aan het Winter Endurance Kampioenschap deelnemen met onze SEAT."
Marc Koster en Ivo Berger vertrokken vanaf de vijfde startpositie, achter Frank van den Berk en Patrick Borst. De Finaleraces betekende het afscheid van Ivo van de SEAT Cupra Cup. "De hele organisatie rond mijn team Haagsche Olifant en het racen kost mij teveel tijd", vertelde hij.
Bertus en Renate Sanders mochten vanaf de zesde startplaats vertrekken, voor Michel Schaap en Sheila Verschuur die niet verder kwamen dan de zevende tijd. "Wij zijn net zo snel als de vorige keer, dat is het probleem niet", aldus Michel, de kersverse kampioen in de Duitse Toyota Yaris Cup. "Het probleem is dat de andere equipes zo hard gaan." 


Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet