Belcar

Belcar: Hart-Viper snelste in vrije training Belcar Masters

Hart en Huisman hebben de neus voor in de vrije trainingen met de Viper. De PSI Porsche van Vosse en Bouvy volgde op ruim 3,5 seconde, gevolgd door de Finse Viper van Kuismanen-Hasenblicher. Kumpen-Longin kwamen bijna 6 seconden tekort met een 5e plaats in de GLPK Viper. Vanmiddag worden de twee kwalificaties afgewerkt op Zolder

Tekst: Flor Schilte

Ondanks donkere wolken boven de provincie Limburg bleef het droog op en rond het asfalt van Circuit Zolder. Na de start van de vrije training vanochtend werd na een paar minuten de rode vlag gezwaaid. De oorzaak was een crash van de Ford Mondeo Turbo van M-S-E  waarbij de voorkant is beschadigd. De auto werd naar de pits gesleept voor herstel. Het team hoopt de wagen op tijd klaar te krijgen voor de eerste vrije training.
 
Toen was het de beurt aan Franz Lamot die de Ambi Pur Corvette al eerder "kreukte". Franz Lamot werd opeens langs de baan gesignaleerd wordt. De Chevrolet Corvette C5-R van het SRT team is van de baan gegaan bij het accelereren uit de REA bocht. Het team kijkt somber. De wagen is zwaar beschadigd na de crash. Ook rijder Franz Lamot kwam er niet zonder kleerscheuren vanaf. Na een eerste onderzoek in het REA Center werd de onfortuinlijke Lamot overgebracht naar het dichts bijzijnde ziekenhuis voor een check-up.
Het is de vraag of de Corvette aan de start komt van de kwalificaties vanmiddag?
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet