Formula Ford

Formule Ford: Opa Florie bijna Nederlands kampioen

In de Van Uitert Formule Ford zijn drie van de vier titels al ingevuld. Helmert Jan van der Slik won tijdens de Trophy of the Dunes al de Beneluxtitel in de A-Klasse. Alleen de strijd om het NK is nog onbeslist, maar aangezien Helmert-Jan van de Slik dit weekend heeft gekozen voor het Formule Ford Festival op Brands Hatch, geeft hij de NK titel in handen van Michel Florie. Erg jammer dat het officieuze WK precies samenvalt met de races op Circuit Park Zandvoort. Wanneer Michel Florie zes punten haalt is hij Nederlands kampioen.  

Tekst: Marco Antheunisse, fotografie: Tim Bohme 

Dennis Retera is al Nederlands- en Benelux-kampioen First Division en ook hij is in Brands Hatch om een gooi te doen naar het officieus wereldkampioenschap Formule Ford. Hij rijdt daar in de Mygale 2004 van Geva Racing.
Marijn van Kalmthout neemt na tien jaar afscheid van de Formule Ford. Hij won drie titels en is tot nu toe al zes keer als tweede geëindigd. Tijdens de Finaleraces kan hij voor de zevende keer vice-kampioen worden, wanneer hij Rogier Jongejans achter zin het vizier houdt. Van Kalmthout heeft zes punten voorsprong. Door de deelname aan Brands Hatch is het veld wel flink uitgedund, slechts twaalf Formule Fords zullen in de race van start gaan. Eigenlijk vanzelfsprekend reed Michel Florie de snelste tijd. ' Opa Florie pakt toch maar mooi de pole'  was zijn tevreden constatering. Nog slechts vijf punten heeft hij dus nodig. Regerend Nederlands kampioen Nelson van der Pol rijdt in de First Division Mygale van Retera en kon Florie toch redelijk bijbenen. Slechts 0.7 sec. hoefde hij toe te leggen op de nestor van de Formule Ford.
Marijn van Kalmthout reed de vierde tijd, terwijl zijn concurrent Jongejans niet verder kwam dan de tiende tijd. De kans voor ' Marijn Zoetemelk' om zijn Formule Ford carriere te eindigen met een vice-kampioenschap is dus wel heel erg groot geworden.

 

Kwalificatietraining Formule Ford,
Zaterdag 16 oktober 2004, Circuit Park Zandvoort
1. Michel Florie, 1.45.1141
2. Nelson van der Pol, op 0.6842
3. Michael Mason, op 1.0472
4. Marijn van Kalmthout, op 1.0483
5. Henk Vuik jr, op 1.0602
6. Mark Nachtegeller, op 1.3407
7. Liroy Stuart, op 1.4657
8. Jan Paul van Dongen, op 1.8509
9. Hans van Os, op 2.8639
10. Rogier Jongejans, op 2.9220
11. Hansepeter de Jong, op 4.8643
12. Hans Kitsz, op 7.6232

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet