Benelux Racing League

BRL: Donny Crevels eerste kampioen Benelux Racing League

Jeroen Reijntjens heeft de beide laatste races van de BRL-V6 gewonnen op het circuit van Oschersleben. Donny Crevels greep de eerste titel in de nieuwe klasse.  

Thomas Mutsch zette de snelste tijd op de klokken tijdens de kwalificatietraining, het was alweer zijn vierde pole dit seizoen. Jeroen Reijntjens, overgestapt naar het team van Verschuur, pakte de tweede startplaats. Donny Crevels en Donald Molenaar bemanden de tweede startrij.  

Cor Euser mist races door Belcar-crash
 
Cor Euser voerde het tussenklassement aan en had daarmee de man die de beste papieren op zak om de titel in de BRL-V6 veilig te stellen. Zijn zware crash op Spa-Francorchamps, enkele weken terug tijdens de Belcar race met zijn Marcos LM600, leidde er helaas toe dat de titelfavoriet de races moest missen.  Thomas Mutsch (68 punten) en Donny Crevels (52) waren daarmee de grote kanshebbers op het kampioenschap. 
Vlak na de start van de eerste race nam Molenaar de kop voor Mutsch, Reijntjens en Donny Crevels. Het was dringen tussen dit viertal, waarbij Mutsch spinde en ver terugviel. Een klein foutje koste Molenaar de zege. Jeroen Reijntjens profiteerde, evenals Donny Crevels die de tweede plaats innam. Reijntjens kreeg het in de slotfase nog moeilijk nadat een steun van de achterspoiler het begaf. Hierdoor kreeg zijn wagen een heel ander rijgedrag en kreeg Crevels de kans dichterbij te komen. Echt een gevaar zou hij niet meer vormen voor Reijntjens, die op de finish lijn met een wagenlengte voorsprong deze spannende race op zijn naam wist te brengen. Molenaar werd derde. 

Spannende finale 
 
De startopstelling van de tweede race was gebaseerd op de uitslag van de eerste. Reijntjens en Crevels deelden dus de eerste rij. Reijntjens had geen kans meer op de titel. Crevels had de beste papieren, maar dan mocht hij geen foutje maken en moest hij voor Mutsch en Molenaar eindigen.
De van pole vertrokken Jeroen Reijntjens nam de leiding, voor Donald Molenaar, Sven Kehl, Donny Crevels en. Nico Gloudemans. Gloudemans wist op mooie manier eerst Crevels en daarna ook Kehl te pakken en kwam achter de twee kopmannen op plaats drie terecht. Dat duurde niet lang. Kehl deelde een tikje uit, waardoor Gloudemans gelanceerd werd en buiten de baan terechtkwam.Reijntjens en Molenaar namen wat afstand van het veld, aangevoerd door Crevels voor Kehl en Pim van Riet. Crevels wist de aansluiting te krijgen bij het leidend duo, even later zag hij de achteraan gestarte Mutsch in zijn achteruitkijkspiegel. Nu zaten alle drie de kanshebbers voor de titel weer bij elkaar! Reijntjens kon het gevecht rustig in zijn achteruitkijkspiegels volgen.
Achter dagwinnaar Jeroen Reijntjens pakte Donny Crevels na een zeer fel, prachtig gevecht de tweede plaats en dat betekende dat hij de eerste titel bij de Benelux Racing League binnenhaalde. In de race was het spannend, maar ook in de einduitslag was dat het geval. Crevels wint de titel met slechts een puntje meer dan Thomas Mutsch!  Donald Molenaar kwam als derde over de streep, voor Phil Bastiaans.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet