DTM

DTM: Opel stapt na 2005 uit DTM
General Motors heeft zojuist bekend gemaakt dat dochteronderneming Opel na 2005 niet meer in de Deutsche Tourenwagen Masters te bewonderen is. Door de moeilijke financiële situatie bij het Rüsselsheimse merk voert het management een reorganisatie door die 12.000 medewerkers hun baan kost. Het dure DTM-programma wordt na het komend seizoen geschrapt. De Duitse klasse lijkt hiermee voor de zoveelste keer in haar bestaan aan het eigen succes ten onder te gaan.

Door Ralf Dennissen

Dat Opel niet per direct uit de 'Formule 1 met een dakje' stapt, mag toch enigszins als een verrassing gezien worden; Opel presteerde in 2004 zeer matig in de DTM. Met slechts één podiumfinish in tien races, was de verwachting dat General Motors het per direct voor gezien zou houden in de overigens steeds populairder wordende raceklasse.

Wellicht dat de termijn van een dik jaar als het ultieme drukmiddel op teambaas Volker Strycek en zijn mannen ingezet wordt. Opel heeft in de DTM ook een aanzienlijke schare fans opgebouwd; op een nieuwe Opel-fansite kwamen de afgelopen dagen al ruim duizend reacties binnen van verontruste fans die het merk graag voor de klasse willen behouden.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet