Formule 3

F3: Paul Meijer test Formule 3

Paul Meijer, de regerend Formule Renault 2000 kampioen, zal woensdag tijdens een officiële test op het circuit van Motopark Oschersleben zijn opwachting in een Formule 3 maken van het team Prema Power. Door zijn constante optreden in het Benelux kampioenschap, met vijf overwinningen uit vijf races, en zijn zesde plaats in het Europees Formule Renault 2000 kampioenschap, kan Meijer zijn entree in deze raceklasse maken.  

Tekst: PR 

Prema Power werd vorig jaar met Ryan Briscoe kampioen in de Formule 3 Euroseries. Briscoe test inmiddels voor het Toyota Formule 1 team. Dit jaar pakte het Italiaanse team de titel 'rookie' (beste nieuwkomer) met coureur Franck Perera. Tenslotte heeft het team een nauw samenwerkingsverband met het Formule 1 team waarbij alle jonge coureurs automatisch zijn opgenomen in het Toyota Drivers Development programma.
 
Meijer, die aanstaand weekend ook in actie zal komen tijdens de Finale Races op Zandvoort, is uiteraard dolgelukkig met de hem aangeboden kans. "Na een fantastisch seizoen in het Europees Formule Renault 2000 Kampioenschap en mijn glorieuze overwinningen in het Benelux kampioenschap, is dit werkelijk een prachtige verdere stap in mijn carriëre. Graag wil ik mijn sponsor Nikon bijzonder bedanken voor deze schitterende mogelijkheid die ik met beide handen aan zal grijpen!"
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet