Formule 3

F3: Ferdinand Kool twee keer in de punten

Tijdens de zesde ronde om het Spaans Formule 3 kampioenschap is Ferdinand Kool in beide races in de punten geëindigd. Op het Zuid-Spaanse circuit van Jerez benadrukte de 23-jarige Rotterdammer zijn progressie door tweemaal als achtste over de streep te komen.  

Tekst: PR 

Door een goede start in de openingsrace zag Kool vanaf de elfde startpositie direct kans om twee posities te winnen en reed vervolgens een constante wedstrijd. Enkele ronden voor het einde van de 16 ronden tellende race pakte Kool nog een deelnemer om uiteindelijk als achtste te finishen. In de tweede race op zondagmiddag vertrok Kool wederom goed uit de startblokken. Hij consolideerde zijn zevende plek en had een leuk gevecht met zijn Zuid-Amerikaanse teamgenoot Caceres en bracht zijn bolide naar een nette achtste positie over de meet. Door dit resultaat schreef de Rotterdammer weer waardevolle kampioenschappunten bij aan zijn totaal.
 
Kool: "Het is een opsteker om te zien dat ik dit weekend weer in de punten eindigde. Ondanks dat ik niet verlost werd van mijn onderstuurproblemen was ik vooral in de kwalificaties beduidend sneller dan mijn teamgenoten Ricardo Risatti en Juan Caceres. Helaas kon ik door de verschillende problemen in de kwalificaties en races ditmaal niet meestrijden voor podiumklasseringen. Ik ga in ieder geval met een goed gevoel weer naar huis en zal me voorbereiden voor de laatste race (15-16 november) op het circuit van Catalunya (Barcelona)!" 
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet