Diversen

Div: @Home Finaleraces: Tranen van geluk, tranen van verdrietDe @Home Finaleraces, op 16 en 17 oktober op Circuit Park Zandvoort, beloven een spannende afsluiting van het raceseizoen te worden. In vele klassen is de strijd om de felbegeerde titels immers nog niet beslist. Tijdens de Finaleraces wordt ook alvast vooruit gekeken naar het seizoen 2005.

Tekst: Roy van der Laan - Foto's: Tim Bohme en Chris Schotanus

Om met het laatste te beginnen: tijdens de @Home Finaleraces worden de plannen rond de Nederlandse Porsche Cup gepresenteerd. Het is de bedoeling dat er volgend jaar weer een Koningsklasse in Nederland rijdt, als opvolger van het DTCC. De keuze is gevallen op een Cup met de Porsche 911 in Cup-versie, dezelfde auto als waarmee in de Porsche Supercup en in de Duitse Porsche Carrera Cup wordt gereden. Tijdens de Finaleraces presenteren Geert Vermeer (Coördinator Auto Topsport), Pon Porsche Import, Circuit Park Zandvoort en de beoogde klassecoördinatoren Hein en Anja Hartman de ideeën rond de klasse, evenals de eerste Cup-partners.
Komt er volgend jaar een Nederlandse Porsche Cup? Dat hangt af van het antwoord op de volgende vraag: zijn er genoeg rijders en teams die in de Cup kunnen en willen investeren? Voor de rest lijkt de Cup levensvatbaar. Circuit Park Zandvoort en Pon Porsche Import staan erachter, qua Cup-sponsors c.q. Cup-partners lijkt de klasse ook op de goede weg en de Cup-auto is uiteraard al helemaal uitontwikkeld.
Krijgt de organisatie een startveld bij elkaar? Potentiële deelnemers, die denken het benodigde budget bij elkaar te kunnen sprokkelen, beantwoorden die vraag met enkele wedervragen. Hoe strikt wordt straks de techniek gecontroleerd? Hoe hard wordt er opgetreden tegen eventueel ongewenst rijgedrag? Komt er een soort 'Olympische klasse'? 


Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet