Formula Regional European

Formule Renault: Renger van der Zande boekt succes in Oschersleben

Tijdens de tweede race voor het Duits Kampioenschap Formule Renault 2000 dit weekend op het Motopark circuit Oschersleben behaalde Renger van der Zande een fraaie vijfde plaats.

Tekst: PR

De rookie uit het team van Frits van Amersfoort toonde daarmee in de Europese top mee te kunnen. Achter rijders als Scott Speed, Michael Ammermueller, Colin Fleming en Mika Lerilaakso nestelde Renger zich stevig als vijfde.Het weekend begon voor Renger met motorische tegenslag. Dat beïnvloedde zijn kwalificatie (respectievelijk een 17de en 15de plaats in een veld van 22 auto's . De eerste race, op zaterdag, eindigde hij dertiende. De tweede race pakte Renger via een superstart meteen een aantal tegenstanders. Met een zeer felle rijstijl verschalkte hij gaande race nog een paar tegenstanders met een vijfde plaats als buit. Teamgenoot Carlo van Dam was minder gelukkig en eindigde respectievelijk op een negende en een zeventiende plaats, mede als gevolg van een aanraking met een tegenstander.

Het team van Frits van Amersfoort neemt met Ho Pin Tung deel in de Duitse Recaro F3 competitie. De laatste twee races op de Lausitzring en het Motopark Oschersleben heeft VAR ook zijn twee Formule Renault 2000 rookies Renger van der Zande en Carlo van Dam meegenomen voor deelname aan de laatste twee evenementen van het Duits Formule Renault 2000 Kampioenschap.

Op de Lausitzring begin September was er geen gelukkig resultaat voor Q Dance coureur Renger. Een klap in de verregende  start op een stilstaande tegenstander en een motor blow up waren zijn deel. Ook Carlo was ongelukkig als gevolg van een diskwalificatie op ongelukkig detail.
De tweede inzet  op het Motopark circuit bracht de rookies van van Amersfoort meer succes.Het leuke van de Duitse Kompetitie is dat de top van het Europese Kampioenschap er in mee rijdt.
Het geeft de beide kemphanen, met nog de slotrace volgende week op Zandvoort voor de boeg, vast zicht op hun ambities volgend jaar. Als het aan het team en de rijders ligt rijden ze in ieder geval naast het Nederlands Kampioenschap ook in de Duitse of Europese Kompetitie.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet