GT

FIA GT: Matteo Bobbi en Gabriele Gardel winnen FIA GT in Dubai

Matteo Bobbi en Gabriele Gardel hebben de voorlaatste race van FIA GT gewonnen. Na drie uur racen kwamen ze in Dubai als winnaars over de finish met hun BMS Scuderia Italia Ferrari 550 Maranello. Zwaan's Racing eindigde in het achterveld. 

Met nog een paar minuten te gaan lag de Maserati MC12 van Johnny Herbert en Fabrizio de Simone op kop. Na een laatste pitstop waren ze hun eerste plaats kwijt aan Matteo Bobbi en Gabriele Gardel. De Maserati-equipe eindigde nog wel als tweede, voor Thomas Biagi, Enzo Calderari en Lilian Bryner (BMS Scuderia Italia Ferrari 550 Maranello).
Luca Cappellari en Fabrizio Gollin, al zeker van de titel, kwamen niet verder dan de vijfde plek met hun BMS Scuderia Italia Ferrari 550 Maranello.

Zwaans' Racing, met Stéphane Lemeret, Val Hillebrand en Henrik Roos, eindigde slechts als 22ste algemeen met hun Chrysler Viper.    

Spannend
 
De titelstrijd in de klasse N-GT gaat tussen de teamgenoten bij Freisinger Motorsport Stephane Ortelli en Emmanuel Collard (klassementsaanvoerders) en Sascha Maassen/Lucas Luhr. De beide equipes besturen elk een Porsche 996 GT3 RS. De laatstgenoemde Freisinger equipe won deze keer, daarmee het gat met de als tweede geëindigde koplopers verkleinend tot maar 4,5 punten. De titelstrijd wordt dus pas beslist tijdens de laatste race, op 14 november in Zhuhai in China.  

Uitslag:
1. Matteo Bobbi en Gabriele Gardel  Ferrari 550 Maranello
2. Johnny Herbert en Fabrizio de Simone Maserati MC12
3. Thomas Biagi, Enzo Calderari en Lilian Bryner Ferrari 550 Maranello
4. Michael Bartels en Uwe Alzen  Saleen S7
5. Luca Cappellari en Fabrizio Gollin  Ferrari 550 Maranello
  
N-GT:
1. Sascha Maassen en Lucas Luhr Porsche 996 GT3 RS 
2. Stephane Ortelli en Emmanuel Collard Porsche 996 GT3 RS
3. Christian Pescatori en Jaime Melo  Ferrari 360 Modena
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet