Formula Ford

Formule Ford: Einde van een tijdperk: Marijn van Kalmthout stopt met Formule FordMarijn van Kalmthout neemt tijdens de Finaleraces afscheid van de Van Uitert Formule Ford. De 40-jarige Ford-dealer vindt het na tien seizoenen mooi geweest. Hij gaat nu gastraces rijden in 'leuke klassen '.

Tekst: Roy van der Laan

Met het afscheid van Marijn verliest de Van Uitert Formule Ford een van de smaakmakers én een van de toppers van de klasse. De Ford-dealer kan zijn drukke werkzaamheden en zijn gezinsleven niet meer combineren met een volledig raceseizoen. Van Kalmthout geeft verder aan dat hij toe is aan nieuwe race-uitdagingen. "Tijdens de Finaleraces rijd ik om te beginnen een gastrace in de VEGE Series. Ik bestuur de auto van Ronald Vossen. Tijdens de eerste trainingen ging dat al meteen goed. "
Volgend jaar zal hij diverse keren aan de start verschijnen. Marijn hoopt nog altijd op een vervolg op zijn Formule 1-debuut, vorig jaar op Spa-Francorchamps in de klasse EuroBOSS. Verder moeten we niet gek opkijken als we hem straks in een 'dikke'GT zien sturen (de BRL-V6 rijdt met een Ford Mondeo-body!). Zijn goede vriend en voormalige teamgenoot Jean-Pierre Verhoeven maakte al eerder de overstap van de Formule Ford naar de GT's. Zien we het Hoofddorpse duo wellicht op termijn samen uitkomen in Belcar of de Dutch Supercar Challenge?
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet