Formula Ford

Tweevoudig Formule Ford-kampioen Dennis Retera naar WK Formule Ford

 

De 18-jarige Formule Ford-coureur Dennis Retera uit Best neemt op 16 en 17 oktober deel aan het WK Formule Ford op het circuit van Brands Hatch (GB). Dennis komt uit voor Geva Racing (Oosterhout NB), het succesvolste raceteam in de geschiedenis van de Van Uitert Formule Ford. Dennis Retera debuteerde dit seizoen in de Van Uitert Formule Ford met zowel de Nederlandse titel als het Benelux-kampioenschap.

Dennis Retera gaat zich op 16 en 17 oktober met de wereldtop meten op het circuit van Brands Hatch. Daar wordt het legendarische Formule Ford festival verreden, het officieuze WK Formule Ford waar vele huidige en voormalige Formule 1-coureurs een belangrijk fundament voor hun latere carriëre legden. Dennis bestuurt een Mygale 2004 Formule Ford van Geva Racing.

Formule Ford-kampioen Dennis Retera naar WK Formule Ford (2)De talentvolle coureur gaat vooral naar het WK om ervaring op te doen. Retera: "Het is niet realistisch om te verwachten dat ik kampioen word, al zal ik er natuurlijk wel alles aan doen om zo ver mogelijk te komen. Op Brands Hatch rijd ik mijn eerste races met de Mygale 2004, nadat ik dit seizoen met mijn Mygale 2000 heb geracet. Ik heb geen ervaring op het Britse circuit, in tegenstelling tot een groot deel van mijn tegenstanders. Verder rijd ik tegen coureurs die in veel gevallen al langer in de Formule Ford uitkomen. Een plaats in de grote finale zou een mooi resultaat zijn."
Dennis rijdt tijdens het Formule Ford festival onder de vlag van Geva Racing en de Stichting CHART, die jonge racetalenten ondersteunt. Na afloop van het Formule Ford festival maakt Retera zich op voor de Formula Ford Winter Series, het Britse Formule Ford winterkampioenschap. Dennis komt op 14 november in actie tijdens een dubbele race op het circuit van Snetterton (GB), een week later gevolgd door een dubbele wedstrijd op Brands Hatch.

"Volgend jaar zal ik wederom in de Van Uitert Formule Ford uitkomen", onthult de tweevoudig kampioen alvast. "Ik zal dan een nieuwe Mygale 2005 besturen. Ik richt mij volgend seizoen op de titels in het NK en het Benelux-kampioenschap en ik zal een aantal races van het Brits Formule Ford kampioenschap rijden. Tijdens het Formule Ford festival van volgend jaar ga ik voor de wereldtitel!"
Op 19 september was het feest op Circuit Park Zandvoort. Dennis Retera stelde die dag de Nederlandse titel veilig in de klasse First Division van de Van Uitert Formule Ford. Een week eerder won de pas 18-jarige coureur al de Benelux-titel in zijn klasse. De klasse First Division staat open voor Formule Ford-bolides tot en met het bouwjaar 2000. Retera komt uit voor het Van Uitert Ford Junior Team, een talentenkweekvijver die is ondergebracht bij het raceteam Geva Racing.
Dennis Retera reed dit seizoen negen races in de Van Uitert Formule Ford. Hij won zesmaal en werd drie keer tweede. Retera behoort (dus) tot de grootste Nederlandse autosporttalenten.
Dennis' team Geva Racing won in vijftien jaar tijd zeventien titels. Rijders als Jeroen en Sebastiaan Bleekemolen, Sepp Koster, Xavier Maassen en Nelson van der Pol, de Nederlands kampioen Van Uitert Formule Ford van 2003, boekten successen met en voor Geva Racing.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet