Formule 3

F3: Gesprek met Giedo van der Garde

 giedo_juicht


“Podiumplaats Circuit Park Zandvoort maakt veel goed”

“Dit was precies wat we nodig hadden”, blikt Formule 3-coureur Giedo van der Garde terug op zijn tweede plaats op Circuit Park Zandvoort. “Het hele jaar hadden we al pech en gedoe, maar nu hadden we eindelijk een goed weekend. Ik was constant de snelste Opel-coureur en uiteindelijk werd ik dus tweede. Dat maakt gelijk alle slechte dingen van het hele jaar goed. Hierop moeten we verder bouwen.”


Tekst: Daan Jeuken - Foto's: Boudewijn Pieters

 giedo_podium


Het seizoen van Giedo van der Garde loopt tot dusver niet naar verwachting. Hij rijdt dit jaar in de F3 Euroseries voor Team Rosberg; met de mindere Opel-motor is er geen vuist te maken tegen de Mercedes-aangedreven concurrenten. Het hoogtepunt van het seizoen moest de thuisrace op het circuit van Zandvoort worden, en zowaar belandde hij met een derde plaats op het podium. Het werd zelfs nog mooier toen na de diskwalificatie van Sebastian Vettel de tweede plaats in de handen van Van der Garde schoof. Dat goede nieuws had Van der Garde bijna thuis op internet moeten lezen. “Ik wilde naar huis gaan, nadat ik nog even bij Robert Doornbos was blijven hangen. Toen kwam ik langs de persconferentie en trokken ze me naar binnen met de mededeling dat ik tweede was geworden. Dat is natuurlijk nog mooier.”

Bescheiden feest
Het zou in de lijn der verwachtingen liggen dat na zo’n thuissucces een gigantisch feest zou losbarsten, maar niets is minder waar. “Na afloop van een raceweekend ben je veel te moe om te gaan feesten en wil je maar één ding: naar bed. Dat is overigens bij de meeste andere coureurs niet anders. Er mag best wat worden gedronken en er wordt een fles champagne ontkurkt, maar je maakt het niet te laat. Je bent al vanaf dinsdag druk in de weer, dan ben je op zondag aardig uitgeput.”

 giedo_scheivlak


Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet