Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Formule Renault 3.5

Formule Renault V6: Jaap van Lagen kwalificeert zich op pole in Dubai

 

De topvorm waarin Jaap van Lagen de laatste weken verkeert houdt onverminderd aan. Ook in Dubai, waar dit weekend de laatste twee races van de Eurocup Formule Renault V6 worden gereden, prijkt zijn naam bovenaan de startopstellingen. Voor de eerste en tweede race heeft hij zich van de pole-positie verzekerd nadat de pole van Christian Montanari  voor de tweede race was afgepakt wegens een illegale luchtweger.

Het LG Superracing spektakel doet voor de laatste krachtmeting van het seizoen de Verenigde Emiraten aan. Onder temperaturen van 40 graden moeten de coureurs nog eenmaal diep in het krachtenarsenaal grijpen. Jaap van Lagen is momenteel 'the man to beat', zo blijkt weer. Na zijn eclatante succes in Ochsersleben, waar hij een eerste en een vierde plaats behaalde, domineert hij de kwalificatietrainingen in Dubai. Na in de vrije trainingen al een eerste en een tweede tijd te hebben gereden, reed hij de eerste tijdtraining een knappe pole-positie voor de Grand Race, die op donderdagmorgen wordt gereden. In de tweede sessie reed hij de een-na-beste tijd maar Jaap van Lagen start toch van de beste startplaats. Christian Montanari werd namelijk afgekeurd wegens een illegale luchtweger.  "In die sessie werd ik, net toen ik nog één keer wilde aanzetten, flink in de weg gereden, anders had ik misschien nog wel een snellere tijd neergezet. Maar voor die race is dat niet zo belangrijk want dan hebben we een rollende start. Je hebt dan minder last van het vuile baangedeelte en daarbij zit ik dan bij de eerste bocht wel mooi aan de binnenkant", aldus Van Lagen, die voor de Grand Race, met stilstaande start, wel op het schone baangedeelte van acquit mag gaan. "Het asfalt ligt hier vol zand en dat is nog gladder dan een natgeregende baan. Even iets naast de ideale lijn en je verliest zomaar zes plaatsen. Dat heeft morgen waarschijnlijk ook zijn voordelen, als ik tenminste bij de start goed wegkom. Dan zal het achter me in de eerste bocht wel een rommeltje worden", vermoedt de weer van zelfvertrouwen blakende Nederlander. Op donderdag om 8.35 uur (Ned. tijd) is de start van de 22 ronden durende Grand Race, met verplichte pitstop. Vrijdagmorgen om dezelfde tijd gaat de 15 ronden durende sprintrace over de bühne.

Kwalificatietraining I
1. Jaap van Lagen 1 min. 57"842; 2. Neel Jani op 0"153; 3. Swen Barth; 4. José-Maria Lopez 5. Alx Danielsson 6. Andrea Belicchi.

Kwalificatietraining II:
1. Jaap van Lagen op 1 min 56"767; 2. Neel Jani zelfde tijd (!); 3. José Maria Lopez; 4. Giorgio Mondini; 5. Sven Barth; 6. Andrea Belicchi
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet