Formula Ford

Formule Ford: Franse invasie op Circuit Park Zandvoort

Op 27 en 28 augustus reed de TOTAL Excellium Formule Ford een dubbele race op het circuit van Dijon Prenois. De race telde niet alleen mee voor de Benelux-kampioenschappen, maar ook voor de TOTAL Excellium Noordzee Cup. Het tweede en tevens laatste weekeinde van deze Cup vindt plaats tijdens de Trophy of the Dunes. Het gevolg: een Franse invasie van Formule Ford-rijders.

Tekst: Roy van der Laan

Op Dijon waren de Fransen nog heer en meester. Dit kwam ongetwijfeld deels door het thuisvoordeel van de Fransozen. De rijders Julien Schell, Jean Claude Borel en David Caussanel verdeelden in de beide races het erepodium, Dennis Retera was beide keren de beste Nederlander met een vierde plaats.
Op Circuit Park Zandvoort hebben Retera en zijn Nederlandse concullega’s het voordeel van hun baankennis en de ondersteuning van het publiek. Dit weekeinde verwachten we dus een zege van Retera, Rogier Jongejans of Michel Florie!
De TOTAL Excellium Formule Ford een bijzondere gastrijder in de persoon van Allard Kalff. Kalff viert zijn 25-jarig racejubileum onder meer met een gastoptreden in de klasse waarin hij lang geleden uitkwam.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet