Formula Renault 2.0

Eurocup Formule Renault 2.0: Xavier, the red nosed racing driver

Xavier Maassen gaat zich helemaal op het Europees Formule Renault 2.0-Kampioenschap toeleggen. De vice-kampioen in het NK 2004 had qua teams diverse opties. Hij koos uiteindelijk voor het gerenommeerde Italiaanse JD Motorsport, dat in het recente verleden vier keer Europees kampioen Formule Renault werd.

Tekst en foto: PR

 Maassen FR2000 EK

De Euroseries Formule Renault 2.0 is, zoals bekend, opgenomen in het World Series by Renault-programma. Deze nieuwe opzet heeft ook voor de Euroseries Formule Renault 2.0-rijders grote voordelen. Ze worden niet meer op de vroege zaterdagmorgen weggestopt, met een paar uur later nog een laatste optreden. Er staat nu een race op zaterdag op het programma, gevolgd door een tweede race op zondag
Xavier Maassen geldt in het 2005-kampioenschap als een van de ervaren rijders. Niet alleen heeft hij al twee jaar ervaring met de Formule Renault 2.0, hij kent ook de meeste circuits die worden aangedaan. En dat is een voordeel, want het aantal vrije testdagen is beperkt tot maximaal twaalf. Baankennis is dus een evident voordeel.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet