IndyCar

Champcar: Carpentier ook naar de IRL?

De oorlog tussen de Amerikaanse rivaliserende Open Wheel kampioenschappen lijkt de afgelopen dagen weer te zijn opgelaaid.Inzet, de 33 jarige Canadees Patrick Carpentier, die de afgelopen acht jaar de kleuren van OWRS eigenaar Gerald Forsythe verdedigde. 

tekst Willem J.Staat

Patrick Carpentier recentelijk nog winnaar van de Champcar wedstrijd op Laguna Seca en derde in de stand om het kampioenschap wordt in verband gebracht met het team van Eddie Cheever.Volgens ingewijden zou Carpentier reeds lang een contract met Eddie Cheever hebben getekend, waardoor Alex Barron het veld moet ruimen.Carpentier liet recentelijk in een verklaring weten dat "niemand in Champcar nog belangstelling voor hem heeft"In een Amerikaans TV programma barstte gisteravond de bom.

IRL organisator en IMS speedway eigenaar Tony George werd er openlijk van beschuldigd dat hij inmiddels enkele miljoenen dollars richting Cheever/Carpentier had overgemaakt.En daarbij ging het zeker niet om Ed Carpenter, de stiefzoon van George, die eveneens weinig succesvol in de IRL uitkomt. Op deze manier zou George Champcar andermaal afgetroefd hebben.De overstap van Rahal en Fernandez Racing naar de IRL zouden eveneens via eenactie van Tony George hebben plaatsgevonden. De Tsjech Tomas Enge, die vorig jaar reeds enkele malen voor Panther Racing testte, en o.a. in het FIA F3000 en FIA GT kampioenschap uitkwam maakt a.s. weekend zijn debuut voor het team van Patrick Racing, dat eveneens vanuit Champcar naar de IRL overstapte.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet