Formule 3

F3 coureurs Perera en Hiranaka testen voor Toyota F1

Twee coureurs uit de Toyota Driver's Academy krijgen volgens berichten in de Duitse media deze week de kans hun eerste meters te maken in de Formule 1. Franck Perera en Katsiyuki Hiranaka rijden nu beide in de Formula 3 Euroseries voor het Prema Power-team, maar zouden vanaf morgen rechtelijntests mogen uitvoeren op de dragstrip van Vairano.

Door Ralf Dennissen
 

Van de twee is Perera dit jaar de meest succesvolle in de F3. Met zes punten voorsprong op onze landgenoot Giedo van der Garde leidt hij de rookiestand in het Europees kampioenschap F3. Hij stond tot nu toe vier keer op het podium. Hiranaka werd eén keer tweede in het Italiaanse Adria.

Dat Toyota met de jongelingen test, zou te maken hebben met het feit dat men de racecoureurs niet teveel wil belasten door ze vanuit Azië heen en weer te laten reizen. Vaste testcoureur Ryan Briscoe komt wel over; hij test van 28 tot en met 30 september op Jerez. Daar zal ook Jarno Trulli aanwezig zijn. Trulli vertelde gisteren nog dat hij hoopt in Japan voor Toyota te mogen racen.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet