IndyCar

Champcar: Bourdais verslaat JunqueiraDe Fransman Sebastien Bourdais verslaat zijn Braziliaanse teamgenoot- en aartsrivaal Bruno Junqueira in een adembenemend duel op Las Vegas. Foto Champcar.

De Fransman Sebastien Bourdais versloeg dit weekend zijn aartsrivaal en directe tegenstrever in het kampioenschap in een adembenemend oval duel op Las Vegas. De Canadees Patrick Carpentier eindigde als derde.

tekst Willem J.Staat

Bourdais verslaat JunqueiraDe Fransman Sebastien Bourdais won afgelopen weekend zijn zesde Champcar wedstrijd dit seizoen voor het Team van Newman Haas.In de 167 ronden tellende race reed Bourdais maar liefst 58 ronden aan de leiding.

De eerste Champcar wedstrijd op Las Vegas was een grandioos succes. "Mijn auto was perfect, ik kon zowel high als low rijden" aldus Bourdais. Het team van Newman Haas had de Lolas perfect afgesteld, want ook Bruno Junqueira was vol lof over de afstelling, maar zeer teleurgesteld met het behaalde resultaat.Bourdais versloeg zijn teamgenoot met 0.066 secs."Op het einde reed hij zo low, dat ik hem met geen mogelijkheid voorbij kon komen" beklaagde Junqueira zich over zijn teamgenoot.Voor Champcar was dit slechts de zesde close finish sinds het ontstaan van het kampioenschap in 1979. Patrick Carpentier eindigde als derde."Net voor de start controleerde ik mijn versnellingsbakverhoudingen, en ik realiseerde me dat de vijfde en zesde versnelling waren omgedraaid, ik wist dan ook direct dat het bij eventuele re-starts ontzettend moeilijk zou worden."Zijn Mexicaanse teamgenoot Roberto Lavin, die zich dit seizoen bij Forsythe Racing een behoorlijke progressie doormaakt, eindigde uitstekend als vierde.Regerend kampioen Paul Tracy viel reeds in de eerste ronde met een technisch probleem uit. Bourdais leidt het kampioenschap met 307 punten gevolgd door Bruno Junqueira met 280 punten, terwijl Patrick Carpentier met 241 punten de derde plaats bezet. 

UITSLAG:
1. Sebastien Bourdais (F) Lola Cosworth 186 ronden 1.29.01.061(gem 270.098 km/u)
2. Bruno Junqueira (Br) Lola Cosworth 186 ronden
3. Patrick Carpentier( CDN) Lola Cosworth 186 ronden
4. Rodolfo Lavin (Mex) Lola Cosworth 186 ronden
5. Jimmy Vasser (USA) Lola Cosworth 186 ronden
6. A.J. Allmendinger (USA) Lola Cosworth 186 ronden
7. Mario Dominquez (Mex) Lola Cosworth 186 ronden
8. Justin Wilson( GB) Lola Cosworth 186 ronden
9. Nelson Phillippe (F) Lola Cosworth 186 ronden
10. Roberto Gonzalez (Mex) Lola Cosworth 186 ronden.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet