DTM

DTM voorbeschouwing: Lausitzring als vervanger voor Avignon

Voor de tweede keer dit seizoen zal aankomend weekend een race verreden worden op de Lausitzring. Dit heeft alles te maken met het afzeggen van de stratenrace in Avignon, in de ‘achtertuin’van Jean Alesi. De Fransman had gehoopt in zijn laatste jaar in de DTM toch een race te kunnen rijden in zijn eigen land, maar door ingewikkelde wetgevingen in Frankrijk werd hem dit onmogelijk gemaakt. Leider in het kampioenschap, Garry Paffett, zal het allemaal een zorg zijn. Hij heeft goede herinneringen aan het circuit welke hij al tweemaal op zijn naam mocht schrijven.

Tekst: Pieter de Boer

 Start race 2 2005


Uiteraard werd de race vorig jaar hem afgenomen om reglementaire redenen, echter bleef hij wel de morele winnaar van de race. Dit seizoen nam hij in de tweede race wraak door oppermachtig op de Lausitzring te winnen. De Brit heeft alle redenen om de dubbel dit seizoen te pakken, want daarmee verstevigd hij zijn leiding in het algemeen klassement welke nu slechts één punt bedraagt op Garry Paffett. De Duitsers zullen echter hopen op een Duitse overwinnaar. Opnieuw loopt het seizoen op zijn eind en opnieuw is er nog geen Duitse overwinnaar geweest in de klasse die toch echt Deutsche Tourenwagen Masters heet. Vorig seizoen moesten de Duitser geduld hebben tot in Hockenheim bij de finalerace waar Schneider zijn seizoen positief afsloot met een overwinning.

Echt positieve uitschieters kent Duitsland echter dit seizoen nog niet in de DTM. Schneider kent opnieuw een teleurstellend seizoen en Tomzyck kan nog steeds het gaatje met Ekström niet dichten. Abt rijdt een ijzersterk seizoen, maar doet dit wel in de wagen van vorig seizoen en kent zijn tekortkomingen daardoor. De Opel’s kunnen ook dit seizoen nog niet meevechten voor de overwinning, waardoor het voor bijvoorbeeld Frentzen bijna onmogelijk gemaakt wordt om een goed resultaat neer te zetten, laat staan te winnen.

De echte strijd zal echter ook dit weekend weer gaan tussen Paffett en Ekström. Voor Ekström is het vooruitzicht echter ook prima. De wagen heeft al tijdens de eerste race laten zien prima uit de voeten te kunnen op de Eurospeedway en dat terwijl Audi aan het begin van het seizoen kampte met een aantal kinderziektes in de wagen. Deze zijn verholpen en de kans is dan ook groot dat het opnieuw een heel spannend weekend gaat worden waar gestreden zal gaan worden om letterlijk iedere centimeter op de baan.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet