Belcar

Belcar: Marc Goossens sloeg toe met de Chevrolet Corvette en pakte de poleMarc Goossens continueerde op Francorchamps de reeks poles met de Chevrolet Corvette in de Belcar. Circa 10 minuten voor het einde van de tweede kwalificatie perste Goossens er een supertijd uit en pakte de pole tijdens het Racing Festival. Alhoewel de Corvette niet uitblinkt in duurzaamheid is de vette Amerikaan wel erg snel. Het is alleen jammer dat Goossens en Lamot hun pole-position tot nu toe nog niet konden verzilveren met een overwinning.

Tekst: For Schilte - Foto's: Tim Bohme 

Anthony Kumpen, de gedoodverfde titelkandidaat, kwam in de Viper bijna een halve seconde tekort op de vette Corvette. Duncan Huisman, gebeten op een goede klassering als altijd, stond met de Viper van David Hart lang op pole maar moest nu met de derde plaats genoegen nemen.  Pertti Kuismanen verbeterde zijn tijd maar kwam niet verder dan de 4e plaats. Virtueel stonden Palttala en van Sande 5e maar de PSI Porsche van Palttala en van der Sande verscheen niet meer op de baan. De auto bleek linksvoor te zwaar te zijn beschadigd om nog tijdig te kunnen worden hersteld. Zodoende bleven 48 auto's in de wedstrijd voor de race van zondag.Nu stonden Cor Euser en Danny van Dongen 5e met de Marcos. Jos Menten en Tim Verbergt verbeterden wel hun tijd maar bleven als 6e algemeen geklasseerd en 5e in de GTA met daarachter de broertjes Wauters met de tweede AD Porsche. De Porsche no. 7 moest wel op de takelwagen terug naar de pits aangezien Tim Verbergt werd geconfronteerd met een kapotte ophanging. Ook de tweede kwalificatie werd verreden op een droge baan alhoewel er een zwaar wolkendek boven de Ardennen hing. De meeste rijtijden werden wel verbeterd door teams.

De eerste kwalificatie gaf wel een heel apart resultaat. Markus Palttala pakte de pole maar Leo van der Sande zorgde voor veel werk voor het PSI team van Christian Schumacher. Zaterdagmiddag vloog de Porsche 996 Biturbo in Blanchimont uit de baan. Een zuur einde van de training voor de teammaat van Palttala. De Viper van Kumpen en Longin moest in het stof bijten en stond tweede na de kwalificatie op een nagenoeg droge baan. David Hart met gelegenheidsco Duncan Huisman pakte de derde plaats in de Viper. De Viper van Kuismanen en Hasenblicher stond 4e terwijl gastrijder Cor Euser, met zijn "Spaanse" teammaatje Danny van Dongen de top 5 volmaakte. De Marcos-équipe start als gastrijder dus staat niet in de GTA geklasseerd. Op een zesde plaats algemeen was de Ambi Pur Corvette geparkeerd door Goossens en Lamot. Jos Menten en Tim Verbergt reden de AD Porsche naar een 7e plaats en 6e in de GTA klasse.Uitslag 1e en 2e kwalificatietraining Belcar Racing Festival Francorchamps:
1.   Goossens-Lamot, B, Chevrolet Corvette, tijd 2:18.880
2.   Kumpen-Longin, B, Viper, op 0.485
3.   Hart-Huisman, NL, Viper, op 0.609
4.   Kuismanen-Hasenblicher, SF-A, Viper, op 3.019
5.   Euser-van Dongen, NL, Marcos, op 3.373
6.   Menten-Verbergt, porsche 996 Biturbo, NL-B, op 5.425
7.   Wauter-Wauters, B, Porsche 996 Biturbo, op 6.988
8.   Maes-Verbist, B, Porsche 996 Bitturbo, op 8.211
31. Verhoeven-Boden, NL-B, Porsche 996 GT3 Cup op 20.123
32. Meijers-Broekmans,  B-Nl, BMW E46 M3, op 20.192
34. Beliën-Jakobs, B, BMW E46 M3 V8, op 21.665
46. Dehoen-Essers, NL, BMW Compact, op 33.455
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet