IndyCar

IRL: Kenny Brack is back

De Zweed Kenny Brack die tijdens de IRL Finale op de Texas Motor Speedway vorig jaar zwaar crashte, waarbij hij zowat alle ledematen brak, maakte afgelopen weekend een fantastische come-back in de Zweedse Porsche Cup op Mantorp Park. Tijdens de eerste wedstrijd op Mantorp Park, waarbij het plaatwerk allerminst gespaard werd, en Brack meermaals aan de leiding ging, eindigde de IRL coureur als vijfde.

Tekst Willem J.Staat.

In de tweede wedstrijd, die een wat tammer verloop had, herhaalde Brack dit resultaat en eindigde wederom als vijfde. De Zweedse Carrera Cup werd overigens gewonnen door de Zweed Rudholm.Na een test op Richmond enkele weken geleden vond de Zweed zichzelf nog niet fit genoeg om weer in de IRL terug te keren.
De terugkeer in de Zweedse Carrera Cup was een eerste stap naar een volledige come-back, want ook voor 2005 staat Kenny onder contract bij het team van Rahal-Letterman.
Of de 38 jarige ex-Indy winnaar inderdaad in de IRL terugkeert moet worden afgewacht. De ambitie is er nog steeds, evenals zijn muzikale aspiraties.
Kenny Brack en zijn band The Subwoofers gaan zelfs de komende weken weer op tournee in de VS.De crash op Texas had voor de Zweed een voordeel: "Ik heb mijn dochtertje dat in December geboren werd, vanaf het begin zien opgroeien. Anders had ik daar nooit tijd voor gehad."
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet