Benelux Racing League

BRL: Donald Molenaar wint spectaculaire BRL-V6 race (lang)


 
Een merkwaardig gezicht, maar het rijdt gewoon door. 
 
Hoewel de auto van Barry Maessen aan de voorzijde gehavend was kon hij de race wel uitrijden.  

Zwaar

Molenaar was uiteraard zeer tevreden met zijn overwinning en blij dat hij de snelle Mutsch achter zich had kunnen houden. Ook Crevels was tevreden met zijn podiumpositie. "Het was heel zwaar. Ik heb een prachtig gevecht gehad met Cor, dat zijn altijd leuke duels. Mutsch kon ik echter niet houden. De BRL-V6 is een prachtige klasse en met deze race is denk ik aangetoond dat het volgend jaar de klasse van Nederland kan worden. Ik hoop er dan ook weer bij te zijn."
 
 

Jacky van der Ende was uitermate te spreken over zijn ervaringen met de BRL-V6. Ook Van der Ende stak zijn enthousiasme niet onder stoelen of banken. Het zijn echt geweldige wedstrijden. Ik heb de hele race kunnen vechten met Pim van Riet, Bas Lammers en Gaby Uljee, echt gaaf. Doordat mijn motor te warm werd, verloor ik echter vermogen, dat was wel jammer. Deze auto kan sneller, ik was in de race al weer sneller dan in de kwalificatie. Ik hoop dat ik er de laatste race in Oschersleben ook weer bij mag zijn. Voor de kans die ik nu gekregen heb, ben ik sponsor Collé erg dankbaar. 

 

Gaby Uljee genoot van de vele gevechten gedurende de race. Gaby Uljee eindigde als tiende en kende een zware race. "Mede door de twee starts was de race heel spannend. Het veld bleef goed bij elkaar en daardoor waren er volop gevechten om alle posities. De BRL-V6 auto is echt heel anders dan ik gewend ben. Tot nu toe heb ik alleen maar voorwielaandrijvers gereden. Dit is echt werken, heel zwaar, de auto glijdt over de baan, maar wat een super-ervaring."  

 

Tot slot Monden die bij zijn debuut als dertiende over de meet ging. "Het verschil met de Vege is enorm. In de Vege geef ik vol gas en kan ik de auto prima onder controle houden. Maar deze auto is echt bruut geweld. Ik moest echt zoeken naar wat kan en wat niet, dit is echt geweldig. Ik ga zeker proberen om volgend seizoen in de BRL-V6 te rijden. Het is voor mij een prima volgende stap na de Vege Series."De volgende en tevens laatste wedstrijd in 2004 in de BRL-V6 Series wordt gereden in het weekend van 9 en 10 oktober op het Duitse circuit van Oschersleben.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet