Benelux Racing League

BRL: Donald Molenaar wint spectaculaire BRL-V6 race (lang)


 
Thomas Mutsch maakte het Cor Euser rondenlang erg moeilijk. 

 
De twee streden fair, maar gaven elkaar geem millimeter teveel. 

Duel Euser-Mutsch

Mutsch sloot vervolgens aan bij Euser en opende direct de aanval op de routinier. Rondenlang ontspon zich een bikkelhard maar fraai duel waarbij het snelle tweetal regelmatig naast elkaar door de bocht ging. Euser en Mutsch gaven elkaar geen duimbreed toe. Mutsch kon echter ook zijn spiegels niet uit het oog verliezen omdat achter hem inmiddels Crevels, Gerhards en Pim van Riet zich met de strijd gingen bemoeien. Uiteindelijk moest Euser zich dan toch gewonnen geven tegen de snellere Mutsch. Molenaar had intussen kunnen profiteren van het gevecht om de tweede positie en was een kleine vijf seconden weggelopen.

 
Pim van Riet heeft het in de spectaculaire auto duidelijk naar zijn zin. 

Winst Molenaar

Langzaam begon Mutsch weg te lopen van Euser en zijn achterstand op Molenaar te verkleinen. Euser had inmiddels Crevels in zijn nek gekregen en de snelle Amsterdammer slaagde er in de achtste ronde zelfs in Euser voorbij te steken.
 
 

Na Mutsch zag Cor Euser ook met lede ogen Donny Crevels aan zich voorbij gaan. Achter Euser reed inmiddels Schrijvers met op korte afstand daar weer van het vechtende duo Van Riet, Gerhards. In de laatste ronden wist Mutsch vervolgens snel in te lopen op Molenaar en met nog één ronde te gaan sloot de Duitser aan bij de leider. Wat Mutch echter ook probeerde, van uitrem-acties tot het aantikken van de bumper, de Duitser kon Molenaar niet verschalken waardoor de Nederlander met een minimale voorsprong van 0,49 seconden als winnaar onder de zwart/wit geblokte vlag doorging. Euser wist in de laatste ronde nog naar Crevels toe te kruipen maar bleef op 0,8 seconden van de nummer drie steken. Ook achter Euser waren de gevechten in de laatste ronden niet van de lucht. Schrijvers legde uiteindelijk beslag op de vijfde positie terwijl Gerhards en Lammers enkele keren van plaats wisselden, een strijd die Gerhards uiteindelijk in zijn voordeel besliste. Op slechts een kleine seconde van Lammers eindigde Van de Ende zijn eerste BRL-V6 race als achtste.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet