Formula Ford

Formule Ford: Vele smaakmakers tijdens dubbele Formule Ford Trophy race (lang)


T-shirts
In de strijd om de punten ligt het ook in de rede dat Dennis Retera zijn plaats op teamgenoot Liroy Stuart weer terugpakt. Terwijl Euser kans ziet om Henk Vuik nog een plek afhandig te maken en daarmee opschuift naar een vijfde plaats algemeen.

 
 8482 2 vd Slik op rug
Uiteindelijk verandert er niet meer aan deze situatie en kunnen de Benelux kampioenschaps T-shirts door het Team van der Slik uit de doos gehaald worden. Helmert-Jan heeft die titel met zijn overwinning veroverd en mag daardoor ook nog een snel rondje met een Ferrari over het circuit maken. Met naast zich Rick Keller die de kersverse kampioen ondanks de spinnende wielen en forse drifts normaal blijft interviewen.  Florie behoudt door het niet-rijden van Van der Slik tijdens de Finaleraces zicht op de Nationale Formule Ford titel. Hij is dan ook tevreden met zijn tweede plaats. De als derde geeindigde Dennis Retera weet zich verzekerd van zowel de Benelux als de Nationale titel in de First Division. Euser wordt keurig vijfde voor Vuik, Nachtegeller en Van Kalmthout. Van Kalmthout die op zeker de tweede plaats in het Benelux kampioenschap First Division heeft, maar nog niet helemaal zeker is van die plek in de Nationale titelstrijd. 

Formule Ford blijft!
Zeker nu een aantal rijders heeft gekozen voor deelname aan het Wereldkampioenschap Formule Ford dat in Brands Hatch op dezelfde dag wordt georganiseerd als de Finaleraces op Zandvoort zal er in de klassementen nog wel wat veranderen tijdens dat weekend. Maar voor sommige "met name jonge- rijders geldt toch dat een goed resultaat in Engeland hen vaak weer verder kan helpen in de ontwikkeling van een racecarriere. En dat is en was altijd het primaire doel van de Formule Ford. Een kweekvijver voor jonge talent. En als het aan animator Gert Valkenburg ligt gaat men daar ook nog jaren mee door, ondanks geluiden die wel eens een andere richting inslaan. Valkenburg kan zich daar alleen maar over opwinden en blijft geloven in een goede toekomst van de Formule Ford! 
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet