Formula Ford

Formule Ford: Vele smaakmakers tijdens dubbele Formule Ford Trophy race (lang)


 
Cor Euser op weg naar Henk Vuik (11). 

Dode hoek
Op dat moment hebben de beide koplopers elkaar al weer gevonden en vergroten per ronde hun voorsprong op de rest van het veld. Wat later in de race is Stuart opgeklommen tot de positie achter teamgenoot Retera.


 
Michael Mason kreeg het aan de stok met de twee jongelingen, hier nog achter hem.  Vuik heeft het inmiddels druk met Jongejans en daarbij komt het tot een touché in de Tarzanbocht als gevolg waarvan Jongejans heel ver terugvalt. Van Kalmthout, die deze race last heeft van een niet goed vastzittende helm, profiteert en schuift weer een plek op. Nadat ook Stuart en Retera stuivertje gewisseld hebben zet eerstgenoemde de aanval op de krachtig verdedigende Mason in. Daarbij komt het tot een contact in de Renaultbocht waarbij Mason van de baan de grintbak in vliegt. Later zou Stuart verklaren dat hij in de dode hoek van Michael zat en dat hij hem waarschijnlijk helemaal niet gezien had. Terwijl hij toch met een inhaal- en uitremactie bezig was. Mason dus van de baan en uitgeschakeld terwijl de rest weer verder gaat met de strijd. 

First Division

Ook Cor Euser doet lekker mee en kijkt vanuit zijn ervaren ogen alles nog eens goed aan. Hij rijdt als zesde rond en weet dat de beide koplopers inmiddels heel ver weg zijn. Marijn van Kalmthout klimt op naar een achtste plaats en weet dat hij daarmee de tweede rijder in de First Division is. Retera is voor hem een onhaalbare opdracht, dus geldt ook hier het maximaal aantal haalbare punten als doel. Zeker nu Rogier Jongejans op een 13e-14e plaats rondrijdt na zijn aanvaring met Vuik.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet