Formula Ford

Formule Ford: Vele smaakmakers tijdens dubbele Formule Ford Trophy race (lang)


Van Kalmthout
Marijn van Kalmthout kwam deze race niet verder dan een achtste plaats algemeen en pakte daarmee de derde plaats in de First Division. 


 
Marijn van Kalmthout (40), hier nog voor Euser en Jongejans, reed niet de gelukkigste race van zijn leven. "Mijn start was goed, maar later in de race kreeg ik last van onderstuur en verspeelde een plek aan Cor Euser, waarbij mijn directe concurrent Rogier Jongejans ook gelijk profiteerde. Op het stukje tussen de Kuhmo- en de Arie Luyendijkbocht kwam Cor Euser mij voorbij en drong mij daardoor op het vuile gedeelte van de bocht. Hierdoor kon ook Rogier langszij. Gelukkig kon ik in de slotfase weer terugkomen en op het moment dat ik hem wilde passeren verschakelde ik mij en ging in plaats van 3 naar 4 van 3 naar 2 en het resultaat is bekend. Derde in de First Division en weinig punten".
 

 
Mark Nachtegeller streed voornamelijk met zijn banden. Mark Nachtegeller eindigde mede door zijn slechte banden op een voor hem tegenvallende negende plaats. Achter hem kwam Hans van Os over de meet, die daarmee de (heel) ver terugvallende Jan-Paul van Dongen voorbleef. De Zandvoorter had na afloop niet echt een verklaring voor zijn tegenvallende resultaat. "Ik kan het gewoon niet bijhouden. Als ik er achter zit lukt het volgen nog redelijk, maar aanvallen is onmogelijk. En als ze je dan voorbij zijn, ben je die plaats gewoon kwijt en pak je ze niet meer terug."  Na afloop van de huldiging bleven Marijn van Kalmthout en Michel Florie als enige over om met de champagneflessen te spuiten. De anderen wilden hun pak droog houden voor de race die later die dag nog verreden moest worden.

 
Het podium van race eén zou een herkenbaar vervolg krijgen.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet