Formula Ford

Formule Ford: Vele smaakmakers tijdens dubbele Formule Ford Trophy race (lang)


 
Dennis Retera was niet te stoppen, zelfs niet door de meeste rijders uit de A-klasse. 

Volle puntenwinst

Achter de beide koplopers weet Dennis Retera zich als beste First Division rijder magnifiek te handhaven. "Ook voor mij is dit een goed resultaat met een maximaal aantal kampioenschapspunten. In het begin kon ik nog bij de koplopers aanhaken, maar later heb ik een vrij eenzame race gereden. Ik heb wel geprobeerd iedere ronde sneller te gaan en zo mijn voorsprong op de rest te handhaven. Dat is prima gelukt. Een volle puntenwinst en daarmee komt het kampioenschap weer een stukje dichterbij."

 

Michel Florie, snelste in de kwalificatie, maar verschalkt door Van der Slik bij de start. Michel Florie kon na afloop alleen maar verklaren dat Van der Slik dit keer gewoon sneller was. "Na mijn ongeval van een week of zes geleden reed  ik vandaag met een nieuw chassis en een andere set-up. Op zich ging het goed, maar ik kon hem gewoon net niet bijhouden. Hij heeft verdiend gewonnen!"  

Banden verziekt!
Michael Mason eindigde als vierde en troefde daarme Henk Vuik jr. nipt af. Vuik: "Ik heb geprobeerd om dichterbij Dennis Retera te komen, maar heb daarbij iets teveel van mijn banden gevergd. Daardoor kon Michael Mason mij in de slotfase alsnog pakken. De banden waren gewoon te veel verziekt! Maar op zich ben ik tevreden met dit resultaat".


Michael Mason vergde teveel van zijn banden en finishte net buiten het podium.


Henk Vuik bracht zijn opvallende groene Mygale op een nette vijfde plaats binnen.

Rogier Jongejans moest in het tweede deel van de race zijn meerdere erkennen in de ervaring van Cor Euser. "Het was absoluut enerverend" , opent Jongejans zijn verhaal. "Ik heb nog nooit zo'n slechte start meegemaakt. Op zich niet vreemd want bij het oprijden van de startgrid merkte ik dat er problemen met de koppeling waren. Daarna ben ik er voor gaan zitten. Het is zeker een van de zwaarste races uit mijn carriere. Het was leuk en eerlijk. Zeker in de strijd met Cor Euser heb ik het dik naar mijn zin gehad. Hij was sterker en durfde meer risico te nemen. Later koos ik voor de punten in de First Division en heb mij niet meer laten verleiden tot inhaalacties. Maar leuk was het deze races zeker!"

 
Rogier Jongejans (25) wist Cor Euser rondenlang achter zich te houden, maar koos uiteindelijk eieren voor zijn geld en ging voor de punten in de First Division..
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet