Supercar Challenge

DSC: Britten vermaken zich in Nederlandse klasse op Silverstone

Terwijl de 24h race nog van start moest gaan afgelopen zondag op het circuit van Silverstone, waren de mannen in het Dutch Supercar Challange al klaar. De eerste vrachtwagens vertrokken alweer van het natte circuit en anderen bleven nog even om een stuk van de race te kijken. Zo ook de heren Brown en White. Nee, geen gemixt chocolaatje, maar twee coureurs uit het Britcar die hun collega’s zagen starten in de 24 uur race. Zelf reden ze een gastrace in het Dutch Supercar Challange. “Met onze wagen zouden we het nog geen 5 uur volhouden”

Tekst: Pieter de Boer

 Brown - white


Dus moest er gezocht worden naar een alternatief voor de heren. En deze werd gevonden in de Nederlandse klasse. Met hun BMW GTR 3.2 waren ze alles behalve onsuccesvol. Een tweede plaats tijdens de eerste race en een overwinning in de tweede liet zien dat de heren het goed naar hun zin hadden. Tony Brown kon het dan ook niet laten om op het podium op ‘Schumacher wijze’ een sprong in de lucht te maken na hun overwinning. Ian White: “De klasse is echt geweldig. Voorin het veld zit het dicht op elkaar, hoewel we de tweede race duidelijk de snelste waren.” Daarin sprak hij direct de waarheid, want met een gat van ruim 40 seconde declasseerden zij de rest van het veld. “We komen zeker volgend jaar terug. We hebben alvast de shirts gekocht die bij ons passen,” aldus een lachende Tony Brown die zijn pas gekochte fanshirt van het DSC trots aan het pronken is. “Dat is ook het fijne aan deze klasse, er wordt serieus gevochten en er is tijd voor wat dolletjes. We hebben nu al besloten dat we er tijdens de finalerace op Zandvoort ook bij zijn.” Via het DSC hopen de mannen het één en ander goed te maken van hun verloren seizoen in het Britcar. Door een slechte seizoensstart staan ze nu pas vierde in het klassement met hun kanariegele BMW. En voor volgend jaar staan zoals het nu lijkt alle races op het programma voor de heren.

In een andere klasse van het DSC, de zogenaamde GT-klasse, de snelste klasse van de serie, rijden dit seizoen de broers Woodcock vier races mee. Een heel seizoen is voor de heren een onmogelijke opgave omdat ze hun Mosler simpelweg niet stil genoeg krijgen voor Zandvoort. Daar moet met een demper gereden worden omdat het circuit niet genoeg geluidsdagen heeft. De broers, die dit weekend een tweede plek en een 22ste plaats behaalde, vinden het wel jammer. “Het is een leuke raceklasse om in mee te vechten. Vooral de grote verscheidenheid in wagens maakt het aantrekkelijk. Vanaf de eerste race die wij mee hebben gereden hebben we ons altijd erg welkom gevoeld in de club en we vinden het dan ook jammer dat Spa voor ons de laatste race van het seizoen zal zijn.” Aldus Garry Woodcock.

 Podium Woodcock
Woodcock's op het podium
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet