Alfa 147 Challenge 2001-2004

Alfa 147 Challenge nog niet beslist (lang)

 

Rory Bertram ging als eerste over de finish en stond op het hoogste schavot. Maar het pakte anders uit voor de Tempo-Team rijder. De titelkanshebbers stonden bij de voorlaatste race van de Alfa 147 GTA Challenge wel weer heel dicht bij elkaar. Phil Bastiaans trainde als snelste, maar zag zijn pole aanvankelijk niet omgezet in een overwinning.   

Phil Bastiaans startte van pole, maar kwam na de eerste ronde als vierde door. Een akkevietje met Rory Bertram in de openingsfase zorgde daarvoor en leverde na afloop van de race de nodige verhitte gesprekken op. Nadat hij aanvankelijk als winnaar werd afgevlagd, kreeg Rory Bertram namelijk 30 strafseconden opgelegd, waardoor hij terugviel in het dagklassement. Het kampioenschap zou het Cable1 Outox Team daarmee eigenlijk niet meer kunnen ontgaan. Phil Bastiaans heeft dan in principe ook de beste kaarten in handen. Maar hij zal het de laatste race nog wel waar moeten maken. Hoe krijg je het allemaal bedacht!

Tekst: Jakob Dekker - Fotografie: Tim Böhme 

 
Dat er contact is geweest met de zwarte Cable1 auto van Bastiaans toont de linker voorzijde van de Alfa van Bertram duidelijk aan. Wat er precies gebeurd is leidde tot verhitte discussies

CAR

Maar voor de goede orde moet hierbij aangetekend worden dat Tempo Team in beroep is gegaan tegen de beslissing en dat de uitslag dus onder voorbehoud is. Het CAR (College Autosport Rechtspraak) zal nu een besluit moeten nemen in de afwikkeling van dit voorval en eerst dan kan bepaald worden wie de punten echt krijgt en naar wie uiteindelijk het kampioenschap gaat! Eerlijk is eerlijk.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet