FIA F3000

F3000: Pastorelli maakt koprol, maar baalt vooral van het puntenverlies

 


Een afgebroken voorvleugel was het begin van alle ellende.

Nicky Pastorelli maakte vandaag een vervelend ongeluk mee op het circuit van Zolder na een incident waarbij Bernhard Auinger de bolide van Pastorelli raakte. De gele F3000-auto vloog over de kop, landde weer op de wielen, maar Pastorelli's race was over. De coureur uit Rijswijk kwam gelukkig met de schrik vrij, hoewel schrik... "Ik schrok eigenlijk niet eens zo, ik baalde vooral van de punten die ik verlies in het kampioenschap."

Tekst: Ralf Dennissen " Fotografie: Superfundeuro3000.com

 
Pastorelli kwam goed weg.

Winnaar in België werd Norbert Siedler, de Oostenrijker die zich al het hele weekend snel toonde en ook de pole-position greep. Voor onze landgenoot verliep de race aanvankelijk ook op rolletjes, bij de start passeerde hij twee man om als derde rijder 'De eerste linker' in te duiken. "Ik had een goede start, lag meteen derde en kon het tempo heel goed volgen. Ik kon aanhaken bij de auto voor me."

Kort daarna zorgde een opeenstapeling van slechte momenten voor de uiteindelijke nulscore in het klassement. "Op een gegeven moment brak er een stuk van mijn voorvleugel af, de auto stuurde niet meer en ik moest naar binnen. Tijdens mijn inlap reed Auinger aan de zijkant naar binnen. Ik vloog over de kop en kwam weer op de wielen terecht. Gelukkig ging het niet zo heel erg hard."

Omdat leider in het klassement Fabrizio del Monte niet verder kwam dan een vijfde plaats, houdt Pastorelli de schade voor de titel enigszins beperkt; hij moet nu twaalf punten goedmaken op de Italiaan. Pastorelli: "Het wordt moeilijker, maar het kan nog steeds." In het Italiaanse Cagliari wordt race nummer negen verreden. "Daar moet ik me vooral goed kwalificeren. Het is een stratencircuit waar je bijna niet kan inhalen.

Euro 3000 race acht

Zolder, zondag 19 september 2004
1. Norbert Siedler, ADM Motorsport
2. Jonathan Reid, John Village Automotive
3, Christiano Tuka Rocha, Zele Racing
4. Mattias Lauda, Euro 3000 Racing
5. Fabrizio del Monte, GP Racing
6. Fausto Ippoliti, Draco Junior Team

Stand kampioenschap na acht races
1. Fabrizio del Monte, GP Racing, 44 punten
2. Nicky Pastorelli, Draco Junior Team, 32 punten
3. Norbert Siedler, ADM Motorsport, 27 punten
4. Jonathan Reid, John Village Automotive, 27 punten
5. Bernhard Auinger, Euronova Racing, 21 punten

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet