Formula Ford

Formule Ford: Van der Slik en Retera winnen opnieuw

 

Met zijn tweede zege van de dag heeft Helmert Jan van der Slik de Benelux-titel in de Van Uitert Formule Ford veiliggesteld. Michel Florie moest opnieuw genoegen nemen met de tweede positie. Dennis Retera herhaalde zijn zege in de klasse First Division en pakte daarmee de Nederlandse en de Benelux-titel.
 

Tekst: Remco Scheelings - Fotografie: Tim Bohme en Chris Schotanus

 

De uitslag van de eerste race is de startopstelling voor de tweede wedstrijd. Cor Euser mag daardoor nu van een zesde startplaats vertrekken. Op de eerste rij staat Helmert Jan vd Slik gevolgd door Michel Florie, Dennis Retera, Michael Mason en Henk Vuik jr. Een perfecte start heeft Vd Slik waardoor Florie een paar meter moet toegeven. Retera sluit goed aan maar wordt na de eerste ronde bij het aanremmen van de Tarzanbocht uitgeremd door Mason. Euser zit echter opgesloten achter Vuik jr en blijft steken op een zesde plaats.Terwijl vd Slik een paar meter pakt op Florie vormt zich daarachter een fel vechtende groep bestaande uit Mason, Retera, Vuik en Euser. Een prachtige race rijdt intussen Liroy Stuart door vanaf een laatste plaats zich in het gevecht om de vijfde positie te mengen. Wat Retera ook probeert, het lukt hem niet om Mason voorbij te steken. Daarachter is het Stuart op enige afstand gevolgd door Euser.  In de achtste ronde is het verschil tussen Vd Slik en Florie nog altijd niet groter dan 0,4 seconden. Op 14 seconden volgt het groepje Mason met in zijn versnellingsbak Retera en Stuart. Ook daarachter is het echter een fraai schouwspel met als aan een touwtje Euser, Vuik, Nachtegeller, Van Kalmthout, Van Os en Van Dongen. In de negende ronde passeert Stuart Retera en neemt daarmee de aanval op Mason over. Of het tweetal elkaar raakt is niet geheel duidelijk maar al snel belandt Mason in de grindbak. Retera kan door deze actie Stuart weer voorbij.  Aan kop weet Vd Slik nu wel een gaatje te slaan. Op bijna een seconde volgt Florie, op 18 seconden Retera, Stuart en daarachter de nog altijd vechtende groep Euser, Vuik, Nachtegeller en Van Kalmthout. In de laatste ronde heeft Florie nog een probleempje waardoor het gat naar Vd Slik alsnog oploopt tot vijf seconden. 

 

Dennis Retera is een klasse apart en beslist vroegtijdig het kampioenschap. Met zijn zege pakt Van der Slik voortijdig de Benelux titel. Retera pakt met zijn zege in de First Division de Nederlandse en Benelux titel in deze klasse.


 

Uitslag race 2 Van Uitert Formule Ford, Trophy of the Dunes
Zondag 19 september 2004, Circuit Park Zandvoort
1.Helmert Jan vd Slik, 12 ronden
2.Michel Florie, op 5.587
3.Dennis Retera, op 19.188
4.Liroy Stuart, op 21.826
5.Cor Euser, op 24.801
6.Henk Vuik jr., op 24.932
7.Mark Nachtegeller, op 26.467
8.Marijn van Kalmthout, op 27.067
9.Hans van Os, op 29.947
10.Jan Paul van Dongen, op 30.009
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet