Benelux Racing League

BRL: Molenaar wint prachtige BRL V6 race

 

Het debuut van de BRL V6 Series op Zandvoort heeft een prachtige race opgeleverd. Een spannend gevecht bracht uiteindelijk Donald Molenaar de overwinning met op zijn bumper Thomas Mutsch. Daarachter waren het Donny Crevel en Cor Euser die elkaar het leven zuur maakten. Ook verder in het veld leverde de wedstrijd vele fraaie gevechten op.
 

Tekst: Remco Scheelings - Fotografie: Tim Bohme en Chris Schotanus
 
 

Met een rollende start gaat de BRL V6 Series van start. Polesitter Thomas Mutsch pakt de kop maar moet in de Gerlachbocht even door het zand en valt terug. Echt mis gaat het echter met Kenneth Heyer die in de Gerlachbocht hard in de banden verdwijnt. Slachtoffer van de crash is ook Christiaan Frankenhout. Een deel van zijn bodywerk laat los en Frankenhout moet de pits in. De wagen van Heyer staat echter zodanig gevaarlijk dat de wedstrijdleider besluit de safetycar de baan in te sturen.  De eerste doorkomst achter de safetycar is daarmee Donald Molenaar, Cor Euser, Jeroen Reijntjens, Donny Crevels en dan pas Mutsch. Na een ronde worden de 17 resterende BRL-auto's weer losgelaten. Molenaar maakt de beste start en wordt gevolgd door Euser en Reijntjens. Mutsch rukt echter snel op, passeert Reijntjens (die kort daarna de grindbak in verdwijnt) en pakt de derde plaats. Direct opent de Duitser de aanval op Euser. Zij aan zij gaat het tweetal over het circuit. De man die profiteert van alle gevechten is Molenaar. Snel kan de leider weglopen. Daarachter vormt zich een grote vechtende groep bestaande uit Mutsch, Euser, Donny Crevels, Peter Gerhards en Pim van Riet. 

 

Mutsch slaagt erin om langzaam van Euser weg te lopen. De leider in de titelstrijd wordt echter ernstig bedreigd door Crevels met op enige afstand Daniel Schrijvers en het vechtende duo Van Riet en Gerhards. In de achtste ronde lukt het Crevels dan toch om Euser te verschalken terwijl Bas Lammers ten koste van Gerhards een positie pakt. De snelste man is intussen Mutsch die langzaam inloopt op Molenaar. Bij het ingaan van de laatste ronde is het verschil tussen Molenaar en Mutsch nog maar 0,5 seconden terwijl het verschil tussen Crevels en Euser ook niet meer bedraagt dan 0,8 seconden. In de laatste bochten worden de verschillen nog kleiner maar blijft de volgorde onveranderd.


Het eerste podium voor de BRL V6 is een feit, met Donald Molenaar als winnaar.

Uitslag race BRL V6 Series, Trophy of the Dunes
Zondag 19 september 2004, Circuit Park Zandvoort

1. Donald Molenaar, 12 ronden
2. Thomas Mutsch, op 0.490
3. Donny Crevels, op 0.977
4. Cor Euser, op 1.748
5. Daniel Schrijvers, op 7.343
6. Peter Gerhards, op 14.631
7. Bas Lammers, op 15.171
8. Jacky vd Ende, op 16.461
9. Pim van Riet, op 19.117
10. Gaby Uljee, op 22.490

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet