Formula Ford

Formule Ford: Van der Slik wint met minimaal verschil

 

Met een voorsprong van 0,03 seconden op Michel Florie heeft Helmert Jan van der Slik de overwinning voor zich opgeeist in de eerste Van Uitert Formule Ford race. Hoewel Vd Slik vanaf de eerste ronde het veld aanvoerde, kon hij Florie niet afschudden. De overwinning in de First Division ging met een uitstekende derde plaats algemeen opnieuw naar Dennis Retera.
 

Tekst: Remco Scheelings - Fotografie: Tim Böhme

Verreweg de beste start is voor Helmert Jan van der Slik. Vanaf de tweede positie plaatst Vd Slik zijn Mygale direct voor de van pole vertrokken Michel Florie. Met een snelle eerste ronde probeert Vd Slik meteen weg te lopen, maar Florie sluit aan op korte afstand gevolgd door een weer uitstekend rijdende beste First Division-rijder Dennis Retera. Jan Paul van Dongen heeft een mindere start en moet als vierde gestart, twee plaatsen prijsgeven.

 

Marijn van Kalmthout (witte auto, oranje helm) kan niet in het spoor blijven van Dennis Retera en ziet zijn titelkansen langzaam maar zeker verdwijnen. In de vierde ronde is de volgorde Vd Slik, op slechts 0,6 seconden gevolgd door Florie terwijl Retera 2,9 seconden op de leider moet prijsgeven. Al op zes seconden volgt Henk Vuijk jr. en daarachter een fel vechtende groep bestaande uit Marijn van Kalmthout, Michael Mason, Rogier Jongejans, Cor Euser en Van Dongen. Een foutje van Vd Slik zorgt ervoor dat Florie de leider in de zesde ronde weer tot op 0,2 seconden weet te naderen. In zijn slipstream wacht Florie op een kans. Voor de Tarzanbocht doet Florie in de achtste ronde een eerste uitrempoging maar komt niet verder dan op gelijke hoogte met Vd Slik. Intussen is het Euser die alles in het werk stelt om Jongejans van de zesde positie te verdringen. Met een ultra-late remactie in de Tarzanbocht en een buitenom actie in de Gerlachbocht weet Euser de zesde positie te veroveren. Intussen is Vd Slik er weer in geslaagd Florie op kleine achterstand te rijden. In de tiende ronde bedraagt het verschil weer bijna 1 seconde. In de laatste ronde is Florie echter alweer aangesloten en komt in de versnellingsbak van Vd Slik. Inhalen is echter een ander verhaal en met een minimale voorsprong van 0,03 seconde gaat de winst naar Vd Slik. Op een derde plaats volgt Retera die daarmee de winst pakt in de klasse First Division. Mason slaagt er op het laatste moment nog in om Vuijk van de vierde plaats te verdringen.
 
Uitslag race 1 Van Uitert Formule Ford, Trophy of the Dunes
Zondag 19 september 2004, Circuit Park Zandvoort
1. Helmert Jan van der Slik, 12 ronden
2. Michel Florie, op 0.030
3. Dennis Retera, op 11.092
4. Michael Mason, op 17.740
5. Henk Vuijk jr., op 17.876
6. Cor Euser, op 25.323
7. Rogier Jongejans, op 25.814
8. Marijn van Kalmthout, op 26.741
9. Mark Nachtegeller, op 27.357
10. Hans van Os, op 27.728
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet