VEGE Series

VEGE Series: Theo Stor wint eerste wedstrijd

 

Gestart vanaf een tweede positie heeft Theo Stor de eerste Vege Series- wedstrijd van dit weekend op zijn naam geschreven. Polesitter Henk de Wit kende een slechte start maar reed een sterke inhaalrace door van de twaalfde naar de derde positie op te klimmen. Titelfavoriet Roy Monden kende technische problemen en viel uit. 
   

Tekst: Remco Scheelings - Fotografie: Tim Böhme

Een moeilijke keuze voor de rijders in de Vege Series. Veel eerder dan de weersvoorspellers hadden verwacht, begon het op Circuit Park Zandvoort namelijk te spetteren. Net toen de Vege's aan hun laatste opwarmronde waren begonnen, zette de regen plotseling door. Voldoende reden voor de wedstrijdleiding om de start af te breken en de rijders in de gelegenheid te stellen regenbanden te monteren.

Nagenoeg alle rijders bleven ondanks het vochtige asfalt op slicks staan. Om de wedstrijd niet weer te hoeven onderbreken, werd de race als wet-race gekwalificeerd. Bij de start is het Henk de Wit die met wielspin te kampen heeft. Ondanks de moeilijke omstandigheden komen alle 17 deelnemers ongeschonden de eerste bochten door. Bij de eerste doorkomst is het Theo Stor die de leiding heeft genomen, gevolgd door een vanaf de vierde plaats opgerukte Allard Kalff. Titelfavoriet Roy Monden is door het terugvallen van De Wit (twaalfde) opgeklommen naar de vierde positie.  In de tweede ronde zijn er de nodige verschuivingen te noteren. Kalff komt met problemen binnen terwijl Monden Peter Furth heeft weten te verschalken. De volgorde bij de derde doorkomst is daarmee: Stor op 0,19 seconden gevolgd door Monden, Furth en Andre vd Broek. In de vijfde ronde is het echter ook Monden die stilvalt en daarmee niet kan profiteren van de afwezigheid van de nummer twee in het tussenklassement Rene Zwikker. Furth krijgt zo de tweede plaats in de schoot geworpen. Met snelle rondetijden en profiterend van de uitvallers is De Wit inmiddels weer opgerukt naar de vierde positie. In de elfde ronde is De Wit zelfs al zover ingelopen dat hij Vd Broek van de derde plaats weet te verdringen. De volgorde aan de finish is daarmee Stor, Furth, De Wit en Vd Broek.

 

Uitslag Race 1 Vege Series, Trophy of the Dunes
Zaterdag 18 september 2004, Circuit Park Zandvoort
1. Theo Stor, 12 ronden in 23.58.642
2. Peter Furth, op 3.8788
3. Henk de Wit, op 5.3252
4. Andre vd Broek, op 7.9777
5. Frank Gielen, op 22.4588
6. Richard vd Berg, op 28.9876
7. Ron Wansink, op 29.1166
8. Loyd Tjon, op 39.1450
9. Ap van Beek, op 42.4849
10. Joop Claessens, op 54.0450

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet