Supercar Challenge

DSC: Succesvol uitstapje naar Silverstone voor Dutch Supercar Challenge (lang)

 start_dsc


De dertiende en veertiende race van de Dutch Supercar Challenge zijn verreden op het circuit van Silverstone. Het was het eerste optreden van de klasse in Engeland. Het overvolle deelnemersveld van 60 auto’s maakte duidelijk dat een uitstapje naar ‘the home of British Motor Racing’ met gejuich werd ontvangen.


Tekst: Roy van der Laan - Foto's: Robbert Maas

Britcar, een soort Britse equivalent van de Dutch Supercar Challenge, reed voor de eerste keer een 24-uursrace op het circuit van Silverstone. De Dutch Supercar Challenge reed in het voorprogramma maar liefst vier races. Omdat een startveld van 60 auto’s ook in Engeland een beetje teveel van het goede is, werd de klasse in tweeën verdeeld: een veld met GT’s aangevuld met de helft van de auto’s uit de Supersport-categorie, plus een race bestaande uit de andere helft van de Supersports en de Sport-klasse.

 start_euser


‘Thuiszege’
De eerste race van de klasse GT-Supersport eindigde in een zege voor Cor Euser en zijn onafscheidelijke Marcos Mantis+. De klassementsaanvoerder vertrok van pole position, in de kwalificatietraining was hij maar liefst 1,8 seconden sneller dan tweede man Graham Coomes (Porsche 911 Twin Turbo). Derde man Chris Beighton, met een Marcos Mantis, moest zelfs vier seconden op Euser toegeven.
Vanwege het bijzondere reglement van de Dutch Supercar Challenge lag Cor Euser niet van start tot finish op kop. Wie goed presteert in de grootste toerwagen- en GT-klasse van Nederland, moet de volgende race langer in de pits staan tijdens de verplichte pitstop. “Daardoor verloor ik de leiding aan Pieter Dubois en René Wijnen”, aldus Euser. “Later kon ik mijn eerste plaats terugpakken. Dit was mijn vijfde zege op rij in de Dutch Supercar Challenge.” Voor de klassementsaanvoerder was het bijna een thuisrace. “Vroeger, in mijn Formule 3- en Formule 3000-tijd, heb ik hier enkele jaren gewoond”, aldus de coureur die ook na 25 jaar racen nog altijd met veel plezier aan de start verschijnt.

 dsc_nr_21


Garry en Michael Woodcock eindigden als tweede met hun zeer fraaie Mosler, voor Dubois en Wijnen met hun spectaculaire Dodge Viper.Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet