DNRT

DNRT: The Final 6 gaat door!

Ondanks de zware sneeuwval van de afgelopen dagen gaat The Final 6, de laatste wedstrijd van het Winter Endurance Kampioenschap op Circuit Park Zandvoort op zondag 6 maart, gewoon door.

Naar verwachting zullen zondagmiddag circa 55 teams van start gaan voor de vijf uur durende wedstrijd. Vanwege het grote aantal deelnemers en de daaraan gepaarde geluidsproductie, is de langeafstandsrace teruggebracht tot de duur van vijf uur.
Rob Karst en John de Vos hebben in alle tot nu toe verreden races hun klasse gewonnen. De beide ervaren rijders, die een Renault Clio besturen, voeren daarmee de tussenstand aan en zijn de grote favorieten voor de titel. Rob en John mochten zich al eerder ‘Winterkampioen’ noemen.
Op vrijdag is er gestrooid op het circuit, dit zal ertoe leiden dat enkele teams niet aan de start verschijnen. Voor echte GT’s is strooizout immers dodelijk voor het onderstel. Eurotech Racing, dat de Final 6 zou gebruiken als testrace voorafgaande aan het Belcar-seizoen, heeft zich bijvoorbeeld teruggetrokken. Het strooizout is te schadelijk voor de nieuw opgebouwde Marcos Mantis van Wim Noorman en Danny van Dongen.
De start is voorzien om twaalf uur, de finishvlag valt dus rond de klok van vijf uur. De toegang tot duinen, tribune en rennerskwartier is gratis, terwijl een parkeerplaats achter de hoofdtribune € 7 kost.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet