Formula Ford

Formule Ford: Florie verslaat Vd Slik in pole-strijd

Zandvoort, Formule Ford: Florie verslaat Vd Slik in pole-strijd 

Tijdens de kwalificatie voor de Van Uitert Formule Ford waren het opnieuw Michel Florie en Helmert Jan vd Slik die vochten om de pole position. Florie toonde zich vanaf het begin van de training de snelste en eiste daarmee de positie op de eerste rij voor zich op. Het verschil bedroeg echter slechts 0,020 seconden. 
 

Tekst: Remco Scheelings - Fotografie: Tim Böhme

Met vijftien auto's gingen de Formule Fords de kwalificatie in. Na een paar ronden stonden de posities eigenlijk al vast. Hoewel de meeste rijders nog wel meerdere ronden aflegden, werden de tijden niet meer verbeterd. Met een minimaal verschil van 0,020 seconden ten opzichte van Helmert Jan vd Slik ging de pole position naar Michel Florie. De strijd om de titel lijkt dan ook morgen in alle hevigheid verder te gaan. 

 

Dennis Retera eerste in de First Division en derde algemeen, een prima uitgangspositie op weg naar de titel voor de debutant. Op een keurige derde positie volgt Dennis Retera die daarmee de beste rijder uit de klasse First Division is. De Geva-rijder lijkt dan ook dit weekend de First Division-titel voortijdig veilig te gaan stellen. Ook Jan Paul van Dongen deed het als First Division deelnemer met een vierde plaats algemeen uitstekend. Cor Euser bleef bij zijn rentree in de single seaters steken op 3,3 seconden van de pole position. De alleskunner werd geplaagd door problemen aan de versnellingsbak. Euser wacht derhalve morgen een inhaalrace.


Jan Paul van Dongen verrast met een vierde tijd, tweede in de First Division

Kwalificatie Van Uitert Formule Ford
Zaterdag 18 september 2004, Circuit Park Zandvoort
1. Michel Florie, 1.44.951
2. Helmert Jan vd Slik, op 0.020
3. Dennis Retera, op 1.094
4. Jan Paul van Dongen, op 1.181
5. Marijn van Kalmthout, op 1.617
6. Henk Vuik jr., op 1.833
7. Rogier Jongejans, op 1.925
8. Michael Mason, op 2.012
9. Liroy Stuart, op 2.067
10.Mark Nachtegeller, op 2.286 Cor Euser had wat problemen met de versnellingsbak en moet daardoor op een voor hem vreemde plek in het veld starten vanaf een twaalfde plaats.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet