Clio Cup

Clio Cup: Paul van Spunteren snelste

 

Hoewel Sebastiaan Bleekemolen dit weekend de titel al kan binnenhalen, was het een van zijn grootste concurrenten, Paul van Splunteren, die in een tijd van 1.55.791 seconden de pole position voor zich opeiste. Sebastiaan moest achter John de Vos en Bernhard ten Brinke zelfs genoegen nemen met een vierde positie. Beste junior was opnieuw Bertus Sanders. De nummer twee uit het junior kampioenschap bracht het tot een tiende startpositie.
 

Tekst: Remco Scheelings- Fotografie: Tim Böhme

Halverwege de Clio kwalificatie kwamen er voor het eerst vandaag weer tijden op het scorebord van het circuit. De snelste tijd was toen al in handen van Paul van Spunteren, een situatie die tot het eind van de kwalificatie ook niet meer zou veranderen. Het gat naar de als tweede gekwalificeerde John de Vos bedraagt maar liefst een halve seconde. 

 

Sebastiaan Bleekemolen moest genoegen nemen met een vierde positie. Zijn vader Michael kwam zelfs niet verder dan een elfde plaats. Een uitstekende training reed opnieuw Bernhard ten Brinke door de derde positie voor zich op te eisen. Beste junior was Bertus Sanders die daarmee de nummer een in het junior tussenklassement, Otto Kragt, dit weekend lijkt te kunnen gaan achterhalen.

Kwalificatie ID&T Clio Renault Sport Cup
Zaterdag 18 september 2004, Circuit Park Zandvoort
1. Paul van Spunteren, 1.55.791
2. John de Vos, op 0.592
3. Bernhard ten Brinke, op 0.693
4. Sebastiaan Bleekemolen, op 0.705
5. Dillon Koster, op 0.741
6. Allard Kalff, op 0.744
7. Frans Verschuur, op 0.769
8. Paul Vahstal, op 0.812
9. Sandra vd Sloot, op 0.852
10. Bertus Sanders, op 1.065
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet