FIA F3000

F3000: Superfund F3000 en Trucks op Zolder

Dit weekend vindt op het Circuit van Zolder de 8 manche van het European Truck Race kampioenschap plaats. De Trucks zijn zoals bekend onderverdeeld in SuperTrucks en RaceTrucks. Vanaf zaterdagmiddag a.s. vinden er voor beide klasses reeds wedstrijden plaats.De RaceTrucks en Supertrucks komen vanaf 11.55u in actie, waarna beide klasses vanaf 16.15u nogmaals rijden. De Superfund F3000 series vindt als supporting act in het Truck Race weekend plaats. De Superfund F3000 wedstrijd start zondagmiddag a.s. om 14.45u.Zoals bekend is onze landgenoot Nicky Pastorelli met het Team van Draco Racing een van de favorieten voor de titel.

tekst Willem J.Staat

De Superfund F3000 series reed voor het laatst op de Omloop van Terlaemen in 2001. Winnaar van de wedstrijd was toen de Italiaan Tavano, die nu in het ETCC uitkomt.Nicky Pastorelli is dit jaar één van de kanshebbers op de titel, maar heeft 10 punten achterstand op de Italiaan Fabrizio Del Monte uitkomend voor GP racing."Eigenlijk is dit mijn thuiswedstrijd" aldus Pastorelli, die hoopt op de komst van vele Nederlandse fans."Om mijn titelkansen open te houden heb ik een overwinning op Zolder hard nodig" aldus de Draco coureur.

"Deze race is erg belangrijk voor het kampioenschap" aldus Pastorelli.Zijn directe tegenstanders Fabrizio Del Monte en Johnny Reid mikken eveneens op een hoge klassering. Zowel Del Monte als Reid hebben nog nooit op Zolder gereden. "Het enige doel dat ik voor ogen heb, is om Pastorelli voor te blijven" aldus de Italiaan.Reid, die afgelopen zondag de wedstrijd op Dijon won, denkt eveneens hoog te kunnen scoren. "Er is een grote hype bij het gerenommeerde JVA Team, en dat willen wij wel even continueren" aldus Reid. De Oostenrijker Bernard Auinger die voor het Team van Euronova uitkomt vergaarde met het team van BSR in de F3 heel wat test en race-ervaring en kent Zolder als zijn broekzak. "Er zijn hier nogal wat plaatsen om in te halen, en ik denk dat dit weleens een spectaculaire race kan worden." aldus de Oostenrijker. Voor de fans is het tevens de laatste keer F3000 live mee te beleven, want voor 2005 wordt de Euro F3000 eveneens vervangen door een nieuwe spectaculaire klasse, waarbij men gebruik gaat maken van Zytek motoren.De winnaar van het Superfund kampioenschap wordt beloond met een Superlicentie en een Formule l test. Zoals bekend komen Gianmaria Bruni en Felipe Massa uit de Superfund Euro 3000 series, evenals de Braziliaan Vitor Meira, die bij het team van Rahal Letterman hoge ogen gooit in de IRL series. Naast de Trucks en de Superfund series komt eveneens de BCTS in actie, de Waalse tegenhanger van de Belcar.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet