Formula Ford

Formule Ford: Einde seizoen voor Mike Stoffels

Voor autocoureur Mike Stoffels is het Formule Ford-seizoen voortijdig tot een einde gekomen. Het 17-jarige racetalent uit Bemmel dat dit seizoen uitkomt als 'Ford Junior' bij het team van Geva Racing krijgt het benodigde budget voor de resterende vier races om het Nederlands- en Beneluxkampioenschap niet meer bij elkaar. Stoffels komt dit weekend dan ook al niet meer in actie tijdens de dubbele race op het circuit van Spa-Francorchamps. Hij richt het vizier nu op volgend seizoen. 

Tekst: PR

De onfortuinlijke coureur die de laatste race op het circuit van Zolder ook al aan zich voorbij moest laten gaan door een oogblessure (en daarmee gezien het verloop van de wedstrijd een mogelijke eerste plaats in het algemeen klassement verspeelde), zag in de afgelopen maanden maar liefst twee van zijn belangrijkste sponsors failliet gaan. Eén daarvan is tevens de werkgever van zijn vader. Op grond van vooral dat laatste feit heeft Stoffels besloten dat het financieel onverantwoord is geworden om het seizoen uit te rijden. In plaats daarvan kiest de jonge coureur ervoor om zijn blik vanaf dit moment op komend seizoen te richten. Formule Renault blijft de doelstelling maar Stoffels sluit ook deelname aan een Duits kampioenschap, zoals de Formule BMW, niet uit. 

Eifelland Racing
Stoffels debuteerde dit seizoen in de A-klasse van de Formule Ford voor het team van Geva Racing. In de vier races die hij reed eindigde hij vier keer op het podium. Met twee tweede en twee derde plaatsen staat de aanstaande CIOS-student momenteel derde in het tussenklassement. Door die resultaten mag Stoffels zich opnieuw in de belangstelling van Eifelland Racing verheugen. Het Duitse team dat in het bijprogramma van de DTM met twee rijders succesvol deelneemt aan het ADAC Formule BMW-kampioenschap, zou Stoffels graag laten uitkomen in deze hoogstaande klasse voor jonge talenten. Eifelland-teambaas Albert Hamper, die coureurs als Nick Heidfeld, Heinz-Harald Frentzen en Bernd Schneider groot heeft gemaakt, gelooft sterk in Mikes racecapaciteiten. "Mike behoorde vorig jaar bij de BMW licentiecursus in het Spaanse Valencia tot de 10 beste coureurs van een groep van 21 Europese talenten. Hij heeft daar laten zien dat hij precies dát in huis heeft om door te kunnen groeien tot een succesvolle coureur. Mike koos echter voor de Formule Ford bij Geva maar ik zou hem nog steeds graag verder willen brengen via de Formule BMW," aldus Hamper tijdens het afgelopen DTM-weekend op Zandvoort. 

Financiële basis
Heimelijk hoopt Mike Stoffels dat er aan het einde van het seizoen nog een aanbieding komt om zijn talenten in een Formule Renault te mogen laten zien. Anderzijds spreekt hem de interesse van Hamper ook erg aan. Stoffels: "De Formule BMW is een prachtige competitieve klasse met allemaal talentvolle jongens van mijn eigen leeftijd. En van een vakman als Hamper weet ik dat ik veel kan leren." Mike is echter ook realist: "We moeten dan wel zorgen voor een echte gezonde financiële basis voor komend seizoen. In het geval van Formule BMW hoop ik sponsors te kunnen vinden die zich op de Duitse markt willen richten. Zandvoort heeft met 73.000 toeschouwers vorige week laten zien dat de DTM-weekenden waanzinnig grote bezoekersaantallen trekt."
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet