Benelux Racing League

BRL-V6: Jack is back!

Tijdens de Trophy of the Dunes op Circuit Park Zandvoort zullen we een oude bekende terugzien; Jacky van der Ende zal in de BRL-V6 klasse zijn rentree maken in de autosport.

Tekst: PR

Dit is direct de kennismaking op Nederlandse bodem met de nieuwe BRL-V6. De  organisatie is er ruimschoots in geslaagd om een zeer attractieve en competitieve auto te ontwikkelen. De schitterende sound van de machtige 4.0 liter V6 motor en het krachtige uiterlijk van het Ford Mondeo bodywork geven deze klasse iets extra's, naast een hele serie rijders waarvan we mooie dingen mogen verwachten. Aan deze indrukwekkende lijst kan dus nu ook de naam van Jacky van der Ende worden toegevoegd.

Op 18 en 19 september zal Jacky van der Ende tijdens de Trophy of the Dunes zijn debuut maken in de BRL-V6 klasse voor het team Collé Racing. Jacky neemt een schat aan autosportervaring met zich mee. Zo werd hij in 1997 Wereldkampioen Formule Ford, racete hij in spraakmakende klassen als Formule Opel Lotus, Formule 3 en Formule Palmer Audi. Daarnaast nam hij succesvol deel aan races in het Britse GT kampioenschap en de Porsche Supercup.
Dit jaar is Jacky actief in de Rotax Max karting, in het tussenklassement leidt hij dit kampioenschap. Desalniettemin ziet Van der Ende zijn BRL-V6 debuut als een uitgelezen kans om zijn carriëre in de toerwagens een nieuwe impuls te geven. "Ik vind het fantastisch om tijdens een Nederlands evenement te mogen rijden in deze prachtige klasse. Het is een sterk deelnemersveld, waarin ik graag mijn rijderskwaliteiten wil tonen. Collé Racing is een goed en professioneel team, ik kan niet wachten om mijn eerste meters te maken", aldus Jacky van der Ende.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet