Formule 1

Formule 1: Panis komende twee jaar testrijder Toyota


Panasonic Toyota Racing heeft middels een persverklaring bekend gemaakt dat Olivier Panis ook de komende twee jaar voor het team rijdt. De 38-jarige Fransman wordt echter de derde coureur bij het team. Naar verwachting zal Jarno Trulli binnenkort gepresenteerd worden als tweede racecoureur voor 2005 naast Ralf Schumacher.

Tekst: Raceplanet.net - Fotografie: PR

In de verklaring valt te lezen dat Panis deze zomer besloot te stoppen met racen, maar dat Toyota hem graag voor het team wilde behouden. Naast het nodige testwerk zal de eenmalige gp-winnaar ook als PR-man optreden voor de Japans-Duitse renstal. Daarnaast gaat hij de rijders in de Toyota Drivers' Academy adviseren.

Dat Panis derde rijder wordt, betekent niet dat hij ook de vrijdagtester van het team zal zijn tijdens de gp-weekenden. Daarvoor is zijn CV met (nu) 155 gp's te lang. Hij is wel de eerste vervanger op het moment dat de twee racecoureurs niet in staat zijn om te rijden.

"Mijn beslissing om te stoppen komt na maanden van hard nadenken", aldus Panis. 'Ik ben er erg trots op dat Toyota heeft besloten me te behouden. Ik heb een erg hechte band met iedereen daar en ik ben blij dat ik mijn werkzaamheden er kan voortzetten als vertegenwoordiger op en naast de baan."

Teambaas Tsutomu Tomita: "We zijn erg blij dat Olivier ons aanbod heeft geaccepteerd om nog twee jaar te blijven. Hij heeft een zeer waardevolle inbreng gehad en we zien zijn toekomstige bijdrage ook als cruciaal. Zijn uitmuntende feedback zal in zijn testrol van een zeer groot belang zijn. Ik denk dat we de komende jaren grote successen kunnen vieren."

In dezelfde persverklaring vertelt Toyota eveneens dat het contract met de tweede racecoureur voor 2005 op enkele details na rond is. Een aankondiging zal daarom waarschijnlijk spoedig volgen.Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet