DTM

DTM: Impressie DTM na crash Dumbreck

Na de enorme crash van Peter Dumbreck werd uiteraard meteen de race afgevlagd. De auto's werden stil gezet op het recht stuk. En toen begon een strijd waar weinigen echt weet van hadden.  

Tekst en fotografie: Boudewijn Pieters en Tim Böhme 

Alle hotshots hebben zich op de baan verzameld: vertegenwoordigers van de drie autofabrikanten, de tv, de ITR, DMSB en security bogen zich met z'n allen over het reglement en probeerden een nieuwe start in gang te zetten. D uitleg van de boekwerken liep echter nogal uiteen wat resulteerde in een verbaal conflict tussen de sportdirecteuren van Audi en Mercedes-Benz, Dr Ullrich en Norbert Haug.  Tsja, wat doen we nu? 

   


De grote baas van de ITR, Hans Werner Aufrecht (r), in gesprek met Hans-Jürgen Abt van Audi. Waarheen zullen we gaan, lijkt hij te vragen.

 

Ja. Nee. Maar. Echter. Op die manier verliep het gesprek op de zondagmiddag op de startgrid. Vingers die naar artikelen in de reglementen wezen, waarna hele discussies losbarstten. Uiteindelijk vond de herstart na ruim een uur doorgang, maar met een zeer controversiële startopstelling. En daar zal het laatste woord nog niet over gesproken zijn. 

Nadat de rijders uitgestapt waren, ving het lange wachten aan. Op de startgrid had men een goed zicht op het grote beeldscherm. Het beeld hieronder toont het gezicht van Ekström op het moment dat de beelden van de crash van Dumbreck getoond worden. Commentaar lijkt ons overbodig. Anderen doden de tijd door gesprekken met race-engineers, praten en vooral veel drinken en rusten.  

 Marcel Fässler krijgt uit eerste hand te horen van Opel motorsportchef Strycek dat het met zijn collega Vectra rijder Dumbreck goed gaat. Een hele opluchting als je weet dat je zo dadelijk weer voor 10 ronden de baan wordt opgestuurd.  Op zijn beurt vertelt Audi-collega Dr. Ullrich hetzelfde bericht aan Ekström.  Christijan Albers en Bernd Schneider horen het nieuws van hun chef Gerhard Ungar.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet