Supercar Challenge

DSC: Silverstone smaakt naar meer voor Dutch Supercar Challenge

De dertiende en veertiende race van de Dutch Supercar Challenge zijn verreden op het circuit van Silverstone. De klasse maakte in Engeland veel vrienden, zodat het toch al meer dan goedgevulde startveld verder uitgebreid zal worden.

Het weekeinde was, ondanks het typisch Engelse weer, een succes. Het veld telde 60 auto’s, zodat een tweedeling noodzakelijk was. De klasse Sport reed samen met de helft van het Supersport-veld, het andere deel van de klasse Supersport kwam tegelijkertijd met de GT’s op de baan.
De eerste races werden gewonnen door Cor Euser (GT, Marcos Mantis) en Peter van der Kolk (Supersport, BMW Compact). Dennis Swart (Marcos Mantis) won het duel van de andere helft van het Supersport-veld, Ko Scheurer (BMW E46 Coupe) was de beste in de klasse Sport.
Na de droge eerste wedstrijden, werden de tweede races van het weekeinde op nat asfalt uitgevochten. De zeges waren deze keer voor Steve Hirst en Ric Wood (GT, Audi A4 Turbo) en de Britse gastrijders Tony Brown en Ian White (Supersport, BMW M3 GTR). De overige zeges waren voor Jaap Wilkens (Supersport, Porsche 993 RSR) en Ron Braspenning (Sport, BMW Compact).
(later meer)
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet