DTM

DTM: Ekström wint curieuze DTM-race ZandvoortMattias Ekström heeft de DTM-race op Circuit Park Zandvoort op zijn naam geschreven. De Zweed won de sprint van tien ronden die de westrijdleiding als einde bedacht van de wedstrijd die werd afgebroken na een ernstig ongeval van Peter Dumbreck in de Opel. Ekströms teamgenoot Martin Tomczyk verschafte Ekström nog wat extra voordeel in het kampioenschap door als tweede te eindigen. Christijan Albers reed een sterk tweede deel van de race en eindigde als derde. Met twee races te gaan heeft Ekström nu dertien punten voorsprong op Albers. 

Tekst: Ralf Dennissen & Marco Antheunisse 
Fotografie: Boudewijn Pieters en Tim Bohme
 

  

De start van de race pakte goed uit voor pole sitter Mattias Ekström. Gary Paffett moest meteen wat ruimte geven en teamgenoot Martin Tomczyk kon juist aansluiten.  

 

 

Christijan Albers heeft een prima start en weet in de Tarzanbocht Audi-rijders Tom Kristensen en Christian Abt te passeren. Lang heeft hij daar echter niet profijt van, want Kristensen zet Albers brutaal opzij. Vreemd genoeg zonder protest van de wedstrijdleiding. Albers is dan weer terug waar hij begon, op een zevende plaats.Jeroen Bleekemolen is met de nieuwe Vectra eindelijk in staat de strijd aan te gaan met de grote namen in de DTM, hij rijdt tussen Jean Alesi en Heinz-Harald Frentzen.
 
  

Deze laatste is weer eens de pineut als hij met een aanlopend wiel moet opgeven. Bleekemolen kan echter goed meekomen en laat zien goede rondetijden te kunnen rijden. Bernd Schneider is de enige Mercedes-rijder die de Audi's een beetje tegenstand kan bieden, hij rijdt met twee Audi's voor en twee achter zich op de derde plaats.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet