DTM

DTM: DTM-Race Zandvoort stilgelegd na megacrash Dumbreck (Update)

Na 22 afgelegde ronden is de DTM-race op Circuit Park Zandvoort stilgelegd. Oorzaak is een megacrash van Peter Dumbreck bij het opkomen van het rechte stuk. In de Arie Luyendijk-bocht verloor de Schot de controle over zijn bolide en na een zware impact in de bandenstapel vloog de Opel Vectra meerdere malen over de kop. Na enkele minuten werd Dumbreck uit de auto gehaald. Hij was bij kennis en liep enkele passen richting brancard en ambulance. De rijders zullen de race opnieuw starten zodra de baan vrij is gemaakt.

Tekst: Ralf Dennissen   Fotografie: Boudewijn Pieters Bronnen uit het Opel-team melden AUTOSPORT.NL dat Dumbreck op het ogenblik bij kennis is en op het eerste gezicht geen ernstige verwondingen aan zijn ongeluk heeft overgehouden. Dumbreck zal het tweede deel van de race uiteraard wel moeten missen.

Update 15.51 uur

De rijders mogen voor de tweede race uit veiligheidsoverwegingen nieuwe banden monteren. De nieuwe startopstelling is inmiddels voor de derde keer aangepast. De stand in de ronde voor het ongeval wordt uiteindelijk als uitgangspunt genomen. Emanuele Pirro moet zijn tweede pitstop nog maken, terwijl Gary Paffett zijn drive-through-straf voor het rondtikken van Tom Kristensen nog zal moeten inlossen.Startvolgorde tweede deel race, 10 ronden

1. Ekström
2. Tomczyk
3. Pirro
4. Schneider
5. Paffett
6. Albers
7. Biela
8. Reuter
9. Scheider
10. Kristensen
11. Fässler
12. Alesi
13. " (Dumbreck)
14. Bleekemolen
15. Winkelhock
16. Janis
17. Mücke
18. Mayländer
19. Aiello
20. Abt
21. " (Frentzen)

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet