Formula Regional European

Eurocup Formule Renault 2.0: Sterke races van Paul Meijer in Imola

Na een matig seizoen tot nu toe heeft Paul Meijer zich eindelijk weer eens vol in de schijnwerpers gereden. Op het circuit van Imola scoorde de regerend Nederlands Formule Renault-kampioen een vierde en een zesde plaats. Junior Strous en Yelmer Buurman eindigden buiten de punten.

Tekst: PR

Voor de eerste race had Paul Meijer zich naar de derde startplaats getraind. Waarmee hij voor het eerst sinds lange tijd zicht op het erepodium had. Junior Strous stond dertiende op de startgrid, Yelmer Buurman daar twee plaatsen achter. De laatste maakte veruit de beste start van het hele veld. Al na de eerste chicane kwam hij op de achtste plaats door, met twee plaatsen daarachter Strous. Paul Meijer had zich netjes op de derde plaats weten te handhaven maar in de tweede ronde raakte hij die stek kwijt aan Colin Fleming. In die positie kwam geen verandering meer. Junior Strous schoof een plaatsje op toen Pastor Maldonado voor hem van de baan gleed maar twee ronden voor het eind ging het fout. Voor hem reed Yelmer Buurman maar die raakte op een kerbstone zijn auto kwijt en ging in de rondte. Strous had geen keus en moest wel de grindbak insturen om Buurmans auto te ontwijken. Voor beiden was de race toen over. (2)In de tweede race stond Strous op de elfde startplaats, met zes plaatsen daarachter Buurman. Helemaal op de laatste startplaats stond Paul Meijer. Die was in een van de eerste ronden van de kwalificatietraining in een grindbak gespind en kon er alleen met hulp van buiten weer uitkomen. Daarom werd zijn tijd geschrapt. Meijer liet zich echter niet ontmoedigen en maakte er een fantastische inhaalrace van. Na 15 felle ronden kwam hij als zesde onder het zwart-wit geblokt door. "Dit is een van de allerbeste races die ik ooit heb gereden. Ik sneed als een mes door de warme boter. Gek, tot nu toe is mijn tweede race van de zaterdag altijd veel sterker dan de eerste", aldus Meijer, die ook nu weer de beste landgenoot was. Junior Strous finishte namelijk als elfde, Yelmer Buurman als veertiende.

Uitslag race 1:
1. Pascal Kochem (Dui) 14 ronden in 26 min. 00"436;
2. Scott Speed (USA) op 1"074;
3. Colin Fleming (USA) op 3"536;
4. Paul Meijer op 4"218

Uitslag race 2:
1. Scott Speed 15 ronden in 28 min. 01"317;
2. Colin Fleming op 2"741;
3. Reinhard Kofler (Dui) op 4"449;
6. Paul Meijer op 15"171;
11. Junior Strous op 28"320;
14. Yelmer Buurman op 37"026

Stand na 15 races:
1. Scott Speed 306; 2. Simon Pagenaud 216; 3. Reinhard Kofler 190; 4. Colin Fleming 186; 5. Pascal Kochem 184; 7. Paul Meijer 126; 16 Junior Strous 22; 25. Yelmer Buurman 4
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet